ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δύο νέα κρούσματα στην Πρέμιερ Λιγκ έβγαλε ο δεύτερος έλεγχος για κορονοϊό. Επί συνόλου 996 δειγμάτων, θετικοί βρέθηκαν δύο άνθρωποι που ανήκουν στην Μπόρνμουθ. Ο ένας είναι ποδοσφαιριστής, ο άλλος μέλος του τεχνικού τιμ και αμφότεροι μπήκαν άμεσα σε καραντίνα για μία εβδομάδα. Τα ονόματά τους δεν ανακοινώθηκαν, όμως αυτό λίγη σημασία έχει.

Ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων θεωρείται ελάχιστος σε σχέση με το σύνολο, οπότε οι συζητήσεις για επανέναρξη του αγγλικού πρωταθλήματος συνεχίζονται κανονικά. Κρίσιμα θεωρούνται τα μίτινγκ που έχουν οριστεί για Τετάρτη και Πέμπτη. Κανείς δεν ξέρει τι αποτέλεσμα μπορούν να έχουν, αλλά είναι βέβαιο πως θα πέσει στο τραπέζι η ημερομηνία επανέναρξης.

Παράλληλα, αναμένεται η κυβερνητική συναίνεση για να περάσουν οι ομάδες στη δεύτερη φάση προπονήσεων, που σημαίνει ότι όλοι οι παίκτες θα μπορούν να γυμνάζονται μαζί. Ολα τα παραπάνω αναμένονται μέσα στην εβδομάδα, όπως και τα τρίτα τεστ για κορονοϊό.

Τις προάλλες, ο γενικός διευθυντής της Πρέμιερσιπ, ο Ρίτσαρντ Μάστερς, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «έστω και βήμα βήμα θα καταφέρουμε να παιχτεί ξανά μπάλα φέτος. Εχουμε ως παράδειγμα την Μπουντεσλίγκα και περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχτεί η κατάσταση εκεί. Συζητάμε με τις ομάδες, ακούμε όλες τις απόψεις και να ξέρετε πως δεν πρόκειται να αρχίσουμε αν δεν είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια των εμπλεκομένων».

Οσο και να μη θέλουν κάποιοι ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν, αφενός τα χρήματα που χάνονται είναι πολλά, αφετέρου η Ευρώπη επιστρέφει σε μια ποδοσφαιρική (ας πούμε) κανονικότητα και αναμφισβήτητα οι Αγγλοι, που έχουν το πιο μεγάλο και ακριβό πρωτάθλημα στον κόσμο, δεν θέλουν να μείνουν πίσω.

Στην παρούσα φάση, αυτοί που ανησυχούν περισσότερο σε επίπεδο παικτών είναι εκείνοι που έχουν μαύρο χρώμα δέρματος. Ολα δείχνουν πως οι στατιστικές έρευνες που αναφέρουν ότι «οι μαύροι άνθρωποι προσβάλλονται τέσσερις φορές πιο εύκολα από τον ιό και η θνησιμότητά τους είναι διπλάσια» είναι σωστές και γι’ αυτό υπάρχουν έντονες πιέσεις προς την αγγλική κυβέρνηση. Η μόνιμη επωδός των ιθυνόντων πως «δεν υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι, αφού οι παίκτες είναι νέοι, γυμνασμένοι και υγιείς» δεν πείθει αρκετούς, διότι ο ιός μπορεί να περάσει σε κάποιο ευπαθές μέλος της οικογένειάς τους.

Το θέμα της πρόληψης παραμένει στάσιμο και γι’ αυτό έχουν καταγραφεί ήδη δύο περιπτώσεις που αρνούνται να προπονηθούν. Ο ένας είναι ο αρχηγός της Γουότφορντ, ο Τρόι Ντίνεϊ, ο οποίος ήταν αυτός που έκανε το θέμα γνωστό, και ο άλλος, ο Ν’ Γκολό Καντέ, ο διεθνής μέσος της Τσέλσι και νυν παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γαλλία.

Τέλος, για πρώτη φορά διενεργήθηκαν έλεγχοι και στο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ (Β’ Αγγλίας). Σε 1.014 τεστ, μόλις δύο άτομα βρέθηκαν θετικά και προέρχονται από τη Χαλ. Ο σύλλογος δεν γνωστοποίησε ονόματα ή ιδιότητα, όμως ξεκαθάρισε πως πρόκειται για ασυμπτωματικές περιπτώσεις.