ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η πιο κρίσιμη εβδομάδα για τις αποφάσεις για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου στην Ευρώπη είναι αυτή που διανύουμε. Θα κορυφωθούν οι επαφές ανάμεσα στις Λίγκες, τις ομοσπονδίες και τις διεθνείς συνομοσπονδίες, αλλά και τους φορείς εκπροσώπησης των παικτών, με στόχο να βγουν χρονοδιαγράμματα-στόχοι.

Μέσα σε αυτά τα πρωταθλήματα, και το ελληνικό. Την Παρασκευή ολοκληρώνεται ο κύκλος της αναστολής του πρωταθλήματος, που είχε αποφασιστεί στην τελευταία διάσκεψη της Super League και αναμένονται οι εισηγήσεις του Working Group. Το πιθανότερο είναι πως αυτές θα ανακοινωθούν και θα τεθούν προς έγκριση από τις ομάδες σε νέα τηλεδιάσκεψη που θα γίνει πιθανότατα την Παρασκευή.

Τώρα τελευταία τον υφυπουργό Αθλητισμού τον έχει πιάσει μια πρεμούρα να γίνεται ο πρώτος που γνωστοποιεί δημόσια επικείμενες εξελίξεις, αποτέλεσμα των επαφών του με τους αρμόδιους φορείς, και το ίδιο έκανε και χθες ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Μίλησε για δυνατότητα να ξεκινήσουν οι προπονήσεις λίγο πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου 15ήμερου του Μαΐου και σχολίασε πως θα χρειαστούν δύο με τρεις εβδομάδες προετοιμασίας για τους ποδοσφαιριστές.

Η τοποθέτηση αυτή απηχεί τα πλάνα που γίνονται και εντός Λίγκας. Ο στόχος είναι να ξεκινήσουν τα play-offs μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και να ολοκληρωθούν μέσα σε κάτι παραπάνω από έναν μήνα. Με τη διεξαγωγή όλων των αγωνιστικών κανονικά.

Το σημειώνουμε αυτό, γιατί υπάρχουν και εισηγήσεις για να γίνει μόνο ένας γύρος, σε ουδέτερες έδρες. Κατά προτίμηση σε έναν περιορισμένο γεωγραφικά χώρο, στον οποίο θα έχουν συγκεντρωθεί και οι αποστολές των ομάδων. Σε περιοχή που θα πληροί όλες τις απαιτήσεις από πλευράς ξενοδοχειακής και νοσοκομειακής κάλυψης. Ωστόσο, βασικός στόχος παραμένει να γίνουν όλα τα παιχνίδια και θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο γι’ αυτό.

Στη νέα διάσκεψη που θα γίνει, δεν αναμένεται να τεθεί ξανά δυναμικά ζήτημα οριστικής διακοπής. Μπορεί να εκφραστούν απόψεις υπέρ ενός τέτοιου ενδεχομένου, όμως από τη στιγμή που όλοι έχουν καταλάβει πως στόχος της UEFA είναι να ολοκληρωθούν όλα τα πρωταθλήματα, αυτά θα μείνουν ως απλή κατάθεση απόψεων.

Στο ίδιο διάστημα αναμένεται να έχουμε και τις πρώτες ουσιαστικές επαφές ανάμεσα σε Λίγκα, ΕΠΟ και ΠΣΑΠ, για τα θέματα που έχουν ανακύψει, με το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών να έχει στα χέρια του πλέον και το έγγραφο με το οποίο τάσσεται με τις θέσεις του και η FIFpro.

Το βασικό θέμα αυτή τη στιγμή είναι η απόφαση της ΕΠΟ για αναστολή όλων των προσφυγών ποδοσφαιριστών ώς τις 30 Ιουνίου. Ωστόσο, εκτός από αυτό, πρέπει να δούμε και τι θα γίνει με ζητήματα μειώσεων, καθώς την Παρασκευή αναμένεται να υπάρξει τοποθέτηση των ομάδων και σε αυτό το ζήτημα.