ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η πανδημία του κορονοϊού είχε ως αποτέλεσμα να «παγώσουν» όλες οι διαδικασίες που αφορούν τα γραφειοκρατικά του νέου γηπέδου της Τούμπας, ακριβώς την ώρα που η διαδικασία έμπαινε στην τελική ευθεία. Από πλευράς ΠΑΟΚ, στα μέσα Φεβρουαρίου, είχαν κατατεθεί τρεις φάκελοι, περίπου 1.000 σελίδων, με όλες τις λεπτομέρειες για το Ειδικό Χωρικό, στο τμήμα Μητροπολιτικού Σχεδιασμού της Θεσσαλονίκης που ανήκει στο υπουργείο Περιβάλλοντος και επρόκειτο σύντομα το πρότζεκτ να περάσει από δημόσια διαβούλευση. Θα ακολουθούσαν οι τελικές συμπληρώσεις και στη συνέχεια θα απέμενε μόνο η τελική έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τα πάντα πάγωσαν, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ όμως είχαν προλάβει να κάνουν μία συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να πάρουν το απαραίτητο «ΟΚ», καθώς σε ακτίνα 500 μέτρων υπάρχει ο αρχαιολογικός χώρος του λόφου της Τούμπας, και παράλληλα να συζητήσουν το μνημόνιο συνεργασίας για όσα αρχαία θα έρθουν στην επιφάνεια από τις εργασίες που θα γίνουν.

Πάντως, η πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη να χτίσει νέο γήπεδο πλέον είναι γνωστή και εκτός συνόρων και όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν», σχετικά πρόσφατα δύο μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία του εξωτερικού εκδήλωσαν ενδιαφέρον να μάθουν λεπτομέρειες για το φιλόδοξο πρότζεκτ. Πάντα με βάση ασφαλείς πληροφορίες, υπήρξαν και ραντεβού με τους εκπροσώπους των γραφείων και παρουσίαση του πρότζεκτ που μόνο ασυγκίνητους δεν άφησε τους συνομιλητές των συνεργατών του Ιβάν Σαββίδη. Το πιο σημαντικό είναι ότι και από τα δύο γραφεία το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας χαρακτηρίστηκε άκρως ενδιαφέρον. Θυμίζουμε ότι βάσει των όσων έχουν διαρρεύσει από την πλευρά Σαββίδη, πρόθεσή της είναι η δημιουργία ενός γηπέδου χωρητικότητας άνω των 35.000 θέσεων (υπάρχει σκέψη για το συμβολικό 41.926, καθώς τα τέσσερα τελευταία ψηφία συμβολίζουν την ημερομηνία ίδρυσης του συλλόγου), το κόστος του οποίου μπορεί να φτάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.