Ο Σταύρος Κοντονής ποτέ δεν περνάει απαρατήρητος όταν τοποθετείται δημόσια. Και ως υφυπουργός Αθλητισμού και υπουργός Δικαιοσύνης και τώρα. Προχθές το βράδυ εμφανίστηκε στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη.
Εκτός από τις τοποθετήσεις για τα τρέχοντα κυρίως εσωκομματικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ, που γίνεται αναφορά στις αντίστοιχες σελίδες της εφημερίδας, φυσικά πολύς χρόνος αφιερώθηκε στον αθλητισμό και στα δικά του πεπραγμένα εκεί, ως πολιτική ηγεσία.
Ο Ζακυνθινός πολιτικός δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τη συνέχεια που υπήρξε στο υφυπουργείο Αθλητισμού μετά την αποχώρησή του. Στάθηκε στα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, στην κάρτα φιλάθλου, που δεν εφαρμόστηκε τελικά ποτέ, αλλά και στον μεγάλο αθλητικό νόμο, που είχε βγει στη «Διαύγεια» τους τελευταίους μήνες της θητείας του στο υπ. Αθλητισμού, αλλά με την αποχώρησή του… έμεινε εκεί.
Μεγάλο ενδιαφέρον είχε όμως και η τοποθέτησή του για το VAR, εκτός από το γεγονός πως ξεκαθάρισε πως θεωρεί ότι συνεισφέρει πολύ θετικά η λειτουργία του. Εμφανίστηκε όμως αντίθετος στη χρηματοδότησή του από το Δημόσιο, παρότι αυτό έγινε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του κόμματός του. «Δεν είχε καμία δουλειά το κράτος να μπλέκεται σε θέματα, τα οποία χειρίζονται με κέρδος οι ΠΑΕ. Ξέρετε κανένα ξενοδοχείο να πληρώνει το κράτος το σύστημα παρακολούθησής του; Επίσης με ξένισε και μένα ότι δεν έχει τη γραμμή του οφσάιντ. Δεν υπάρχει ζήτημα απιστίας όμως. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες».
Ο Κοντονής τόνισε πως θεωρεί ότι η σημερινή ΕΠΟ λειτουργεί καλύτερα. Πάντως και παρά την παρουσία του στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, ήταν ξεκάθαρος όταν ρωτήθηκε για το θέμα των καταγγελιών του Ολυμπιακού για την σχέση ΠΑΟΚ – Ξάνθης «Το θέμα απ’ όσο έχω διαπιστώσει είναι πολύ σοβαρό και απαιτείται να διαλευκανθεί άμεσα».
Αξίζει να σημειωθεί η ιδιαίτερη μνεία που έκανε στον ρόλο του γενικού γραμματέα της UEFA, Θόδωρο Θεοδωρίδη, και τη βοήθεια που είχε από εκείνον. «Αν δεν υπήρχε ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, αλλά και ο μακαρίτης Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ο εντεταλμένος τότε της UEFA για την κρίση στην Ελλάδα, αμφιβάλλω πολύ αν θα τα είχαμε καταφέρει τόσο καλά όσο τα καταφέραμε» τόνισε.
