ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Τάσος Τσατάλης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δεν είναι και το πιο ωραίο ύστερα από ένα μεγάλο ματς να πρέπει να επικεντρώσεις εκεί, αλλά το χθεσινό ντέρμπι στην Τούμπα κινήθηκε τόσο οριακά που οι διαιτητικές αποφάσεις τελικά το καθορίζουν. Συμπτωματικά ή όχι, ήταν όλες σε βάρος της ΑΕΚ και σε όλες έχει λόγους να υποστηρίζει πως αδικήθηκε.

Δεν είναι τυχαίο πως χθες βράδυ για πρώτη φορά έπειτα από πάρα πολύ καιρό η ΠΑΕ ΑΕΚ έκανε επίσημη τοποθέτηση για τη διαιτησία. Η ΑΕΚ χαρακτηρίζει τον Μέλο Περέιρα αποκλειστικό υπεύθυνο για αυτό που υποστηρίζει πως ήταν αλλοίωση αποτελέσματος χθες βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας. «Αναρωτιόμαστε πόσο χειρότερη θα ήταν η διαιτησία του σημερινού αγώνα με Ελληνα διαιτητή.

Αναρωτιόμαστε επίσης με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή της διαιτητικής ομάδας από τον κ. Περέιρα, που φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την αλλοίωση αποτελέσματος του σημερινού ντέρμπι στην Τούμπα. Ισως τελικά αντί για την αποχή των διαιτητών το ενδεδειγμένο σενάριο για το ελληνικό ποδόσφαιρο να ήταν η αποχή τού κ. Περειρα», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ωστόσο, ειδικά για το θέμα του Περέιρα, αλλά και γενικά για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις θεσμικές αρχές του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, από την ΑΕΚ έλεγαν χθες ξεκάθαρα πως θα συνεχίσουν, από σήμερα κιόλας, με συντονισμένες ενέργειες.

Η ΑΕΚ έκανε παιχνίδι τακτικής για μεγάλο διάστημα χθες στην Τούμπα. Για ένα σύνολο που έχει δείξει ασυνάρτητο στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν ώς τώρα και σίγουρα με χαρακτηριστικά στοιχεία ποιότητας στα οποία φαίνεται να μειονεκτεί σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, αυτό δεν είναι και τόσο ασήμαντο. Και σίγουρα πρέπει να χρεωθεί στα υπέρ του Καρέρα. Πήγε σε ένα 4-3-3, δεν φοβήθηκε να παίξει με τον Σαμπανάτζοβιτς, του βγήκε.

Ο ίδιος μετά το ματς είπε πως στο πρώτο μέρος περίμενε περισσότερο θάρρος από τους παίκτες του. Το θάρρος το βρήκαν μετά το γκολ και αντίστοιχα προκάλεσαν σχεδόν πανικό στον αντίπαλό τους.

Προηγουμένως, η ΑΕΚ έμεινε πίσω στο σκορ, στη μία από τις δύο καλές φάσεις του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο.

Πρώτα από κακή εκτίμηση του Σιμόες στο μαρκάρισμα του Μπίσεσβαρ, μετά την αδυναμία του χειρότερου παίκτη της, χθες, του Χουλτ, να σταματήσει τον Λημνιό και μετά την αδυναμία των Ισραηλινών διαιτητών εντός γηπέδου και στο VAR να διακρίνουν και να δώσουν το επιθετικό φάουλ του Σβιντέρσκι στον Βράνιες. Μιλάμε για σπρώξιμο και με τα δύο χέρια! Πριν φτάσουμε στο κακό μαρκάρισμα του Σιμόες στον Βιεϊρίνια.

Στη συνέχεια, η ΑΕΚ με τον Ολιβέιρα πλέον στο γήπεδο, με τον Λιβάγια «δαιμονισμένο» και με τον Μάνταλο να ανεβαίνει πολύ, συν τον καλύτερο παίκτη της σε όλη τη διάρκεια του ματς, τον Νέναντ Κρίστιτσιτς, κυριάρχησε.

Εχασε δύο εκπληκτικές ευκαιρίες στο δοκάρι του Μάνταλου και στο κοντινό γύρισμα του Ολιβέιρα, απείλησε και σε άλλες περιπτώσεις και είδε πάλι τον διαιτητή να μην της δίνει αυτό που –κακά τα ψέματα– δικαιούνταν στη φάση που ο Βαρέλα κάνει πρώτα χέρι και μετά μαρκάρει αντικανονικά τον Κρίστιτσιτς.

Είπαμε, το ματς αυτό κύλησε πολύ οριακά για να σου επιτρέπει να μη σταθείς στη διαιτησία, ειδικά όταν η αίσθηση της αδικίας ήταν μονόπλευρη.

Πρέπει να αναφέρουμε πως η ΑΕΚ στερήθηκε την ευκαιρία να κάνει ακόμη μία προσπάθεια στις καθυστερήσεις και ενώ η άμυνα του ΠΑΟΚ πελαγοδρομούσε, από τα δύο αλλεπάλληλα ανεπίτρεπτα λάθη του Μπακάκη, που οδήγησαν στην αποβολή του Χουλτ.

Η Ενωση έχει μεγάλο πρόβλημα στα ακραία μπακ. Εκεί που με βάση ό,τι έχουμε δει φέτος, μπορούμε να πούμε πως από τους τέσσερις παίκτες που διαθέτει, δηλαδή τους δύο που έπαιξαν χθες συν τους Λόπες και Παουλίνιο, κανείς δεν δείχνει να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ομάδας επιπέδου ΑΕΚ.

Ωστόσο χθες η ομάδα έχασε κατά κύριο λόγο από τις σε βάρος της διαιτητικές αποφάσεις. Είναι τόσο απλό όσο ακούγεται.