Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το σαββατιάτικο 5-1 της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης επί της Μπάγερν ήταν η βαρύτερη ήττα της ομάδας του Μονάχου στην Μπουντεσλίγκα την τελευταία δεκαετία.

Το ίδιο σκορ, πριν από δέκα χρόνια, είχε «θύτη» τη Βόλφσμπουργκ και είχε σημάνει την επέλαση των «λύκων» προς τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους, όπως και την αρχή του τέλους για τον τότε προπονητή των Βαυαρών, Γιούργκεν Κλίνσμαν.

Ο Νίκο Κόβατς δεν είχε διαφορετική τύχη. Υστερα από σύσκεψη που είχαν χθες στο Μόναχο ο πρόεδρος της Μπάγερν Ούλι Χένες, ο διευθύνων σύμβουλος Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε και ο αθλητικός διευθυντής Χασάν Σαλιχάμιντζιτς και συζήτηση με τον Κροάτη τεχνικό, αποφασίστηκε το διαζύγιο.

Οπως εξήγησε ο Ρουμενίγκε, «τα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις της ομάδας μας στις τελευταίες εβδομάδες μάς έδειξαν ότι χρειάζονται άμεσες ενέργειες – και έτσι ήρθε η απόφαση να απομακρυνθεί ο Νίκο [Κόβατς]. Λυπούμαστε για την εξέλιξη αυτή και τον ευχαριστούμε για τη δουλειά του και κυρίως για το νταμπλ της περασμένης σεζόν».

Την ομάδα αναλαμβάνει ως υπηρεσιακός προπονητής ο Χανς Φλικ, που καλείται να την προετοιμάσει για τη μεθαυριανή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και για το klassiker του Σαββάτου εναντίον της Ντόρτμουντ.

«Πλέον περιμένω από τους ποδοσφαιριστές μας να δείξουν θετική αντίδραση και τη θέλησή τους να πετύχουμε τους φετινούς μας στόχους», τόνισε ο Σαλιχάμιντζιτς.

Ο Κόβατς λοιπόν έφυγε, αλλά η Μπάγερν αναζητά άμεσα αγωνιστική ταυτότητα και λύση στα προβλήματά της. Στη Φρανκφούρτη, όλα πήγαν στραβά από την αρχή, με την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Ζερόμ Μπόατενγκ μόλις στο 9ο λεπτό.

Ομως, για μια ομάδα με την πείρα και τον χαρακτήρα της Μπάγερν, για μια ομάδα που επιβάλλει τον νόμο της στο γήπεδο εδώ και χρόνια, τέτοια καθίζηση είναι ανεπίτρεπτη.

Οι Κόστιτς και Σόου έκαναν το 2-0 έως το 34΄, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να σκοράρει για άλλη μια αγωνιστική και να μειώνει σε 2-1 (σκορ ημιχρόνου) – ένα γκολ που έδωσε ελπίδα στους φιλοξενούμενους ότι θα μπορούσαν να πάρουν τουλάχιστον τον βαθμό.

Ομως μόλις στο 4ο λεπτό του β΄ ημιχρόνου το σκορ έγινε 3-1 με τον Αμπραχαμ και οι γηπεδούχοι ανέβασαν ταχύτητα. Στο 61΄ ο Χιντερέγκερ πέτυχε το 4ο γκολ της Αϊντραχτ, που είχε «κατασκηνώσει» έξω από την περιοχή του Μάνουελ Νόιερ.

Ο προπονητής της, Αντι Χίτερ, έβαλε και άλλον επιθετικό στο τελευταίο δεκάλεπτο, τον Αντρέ Σίλβα, για να ρίξει κι άλλο αλάτι στις πληγές της Μπάγερν. Και ο Πορτογάλος έκλεψε την μπάλα από τον Αλάμπα και σέρβιρε στον συμπατριώτη του, Γκονσάλο Πασιένσια για το τελικό 5-1.

Το 5-1 της Αϊντραχτ επί της Μπάγερν άφησε να περάσει σε δεύτερη μοίρα το υπερηχητικό 8-0 της Λιψίας επί της Μάιντς, με το χατ-τρικ και τις δύο ασίστ του Τίμο Βέρνερ.

Οσο για την κορυφή της βαθμολογίας, εκεί στρογγυλοκάθεται η Γκλάντμπαχ που νίκησε 2-1 στο Λεβερκούζεν.

Τα «πουλάρια» έχουν προβάδισμα τριών βαθμών από τη δεύτερη Ντόρτμουντ, που νίκησε 3-0 τη Βόλφσμπουργκ.