Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με… οδηγό το μοναδικό θετικό πρόσημο της έως τώρα παρουσίας του στο πρωτάθλημα, που δεν είναι άλλο από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, πορεύεται ο Παναθηναϊκός για το ματς με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Το «τριφύλλι», στη θεωρία τουλάχιστον, έχει αντεπεξέλθει, αναπάντεχα ενδεχομένως, στα ματς όπου λογιζόταν ως αουτσάιντερ και ελάχιστοι του έδιναν τύχη. Από τα φιλικά του καλοκαιριού με Αγιαξ και Φέγενορντ έως το ισόπαλο αποτέλεσμα στο ντέρμπι των «αιωνίων» και το διπλό στο Περιστέρι. Ως φαβορί, αντιθέτως, τα έκανε μαντάρα.

Στην πράξη, εντούτοις, το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο γήπεδο, με τη δυναμική της έδρας, τον ανταγωνισμό για τον τίτλο μεταξύ των δύο βασικών, γνωστών μονομάχων και την ξεκάθαρη ποιοτική ανωτερότητα του Δικεφάλου του Βορρά, θα χρειαστεί υπέρβαση από τον Παναθηναϊκό για να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα.

Κακά τα ψέματα. Ο ΠΑΟΚ διανύει τις πιο λαμπρές ημέρες της ιστορίας του κι ο Παναθηναϊκός τις πιο μαύρες κι άραχλες. Η Τούμπα είναι «κατηφορική» τα τελευταία χρόνια και δεν αποτελεί δυσοίωνη εικασία αλλά πραγματικότητα ότι ελλοχεύει κίνδυνος συντριβής.

Ομως τα ίδια ίσχυαν και πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και τότε όλοι ξεγραμμένο τον είχαν τον Παναθηναϊκό κι ας υπήρχε η ειδοποιός διαφορά του παράγοντα έδρα, αν και η αποχή των «πράσινων» οπαδών σε έναν βαθμό την αναιρούσε κι αυτήν.

Προς το παρόν, η μοναδική ομοιότητα σχετίζεται με το γεγονός ότι τα αγωνιστικά πλάνα του Δώνη για την Τούμπα θα είναι παρεμφερή με αυτά του ντέρμπι με τους Πειραιώτες: το βάρος στη συνοχή των γραμμών και την ανασταλτική λειτουργία, με 4-4-2 σε φάση άμυνας και 4-2-3-1 σε φάση επίθεσης, πολλές μακρινές μεταβιβάσεις από την άμυνα προς την επίθεση για την αποφυγή του πρέσινγκ στη μεσαία ζώνη, μέγιστη προσοχή στις στατικές φάσεις και αποφυγή ατομικών λαθών. Σε τούτο το ματς, το πρόβλημα στο σκοράρισμα τίθεται εκ των πραγμάτων σε δεύτερη μοίρα.