Εν αντιθέσει με ό,τι θα συμβεί στο Μπακού, στη Μαδρίτη θα συρρεύσουν πάμπολλοι Αγγλοι οπαδοί για τον σαββατιάτικο τελικό Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Τότεναμ.
Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, τουλάχιστον 70.000 άτομα θα εκδράμουν από το «Νησί», όμως περίπου 20.000 εξ αυτών δεν θα βρουν εισιτήριο για να μπούνε στο «Ουάντα Μετροπολιτάνο».
Η παρουσία Αγγλων οπαδών και χούλιγκαν έχει ήδη προκαλέσει τρόμο στις ισπανικές αρχές, αλλά και σε επιχειρηματίες της πρωτεύουσας.
Αρκετοί ιδιοκτήτες κεντρικών μπαρ και καφέ σκέφτονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους για το επόμενο Σαββατοκύριακο, παρότι είναι εμφανές πως θα χάσουν πολλά έσοδα.
Ο λόγος είναι ότι φοβούνται τους μεθυσμένους και οξύθυμους Αγγλους και τις ζημιές που πιθανώς θα προκαλέσουν.
Το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στην Ισπανία μετά το χθεσινό πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας Marca, που έχει τίτλο μόλις μία λέξη σε μαύρο φόντο: Φόβος.
Για παράδειγμα, ο ιδιοκτήτης μιας γνωστής παγκοσμίως φίρμας καφέ-ρεστοράν δήλωσε πως «πάντοτε έχουμε έναν σεκιούριτι, αλλά από την Πέμπτη ώς την Κυριακή θα απασχολούμε ταυτόχρονα οκτώ. Ομως και πάλι δεν ξέρουμε αν φτάνουν».
Τι να πούνε, πάντως, και αυτοί που δεν μπορούν να διαθέσουν σεκιούριτι…
Την ευθύνη τη ρίχνουν στην τοπική αστυνομία, που δεν μπορεί να τους προστατεύσει. «Φέτος είχαμε περιστατικά και μετρήσαμε καταστροφές» είπε ένας ιδιοκτήτης μπαρ στη Marca και εξήγησε:
«Σχεδόν κάθε εβδομάδα είχαμε οπαδούς άλλων ομάδων που αντιμετώπιζαν τη Ρεάλ Μαδρίτης για την Ευρωλίγκα. Υπήρξαν επεισόδια από 50-100 άτομα, με την αστυνομία απλά να μην κάνει τη δουλειά της».
Από την άλλη, είναι πολλοί αυτοί που περιμένουν πώς και πώς τους Αγγλους για να αυξήσουν τα έσοδά τους.
Αρκετοί είναι αποφασισμένοι να ανοίξουν τα δικά τους καταστήματα σχεδόν όλο το 24ωρο, ενώ έχουν αυξήσει τις παραγγελίες σε μπίρες ώστε να έχουν απόθεμα.
