Ημέρα καθολικής αναγνώρισης ήταν η χθεσινή για τον ΠΑΟΚ. Τα εγκώμια έρχονταν τόσο από το εσωτερικό (από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Γραμμένο μέχρι και διάφορες ομάδες ανά την επικράτεια που εξέδωσαν συγχαρητήριες ανακοινώσεις) όσο και από το εξωτερικό (από μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης αλλά και τη FIFA που δεν άφησε ασχολίαστο το αήττητο πρωτάθλημα με ανάρτησή της στο twitter).
Επιπλέον, αρκετοί πρώην παίκτες της ομάδας, με κορυφαίο παράδειγμα τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, φρόντισαν να μοιράσουν μπράβο στον «δικέφαλο του Βορρά», ενώ ο Βλάνταν Ιβιτς από το Ισραήλ έστειλε το μήνυμα: «Δίκαια το πήρε ο ΠΑΟΚ, έχει την καλύτερη ομάδα».
Ο Ιβάν Σαββίδης πλέει σε πελάγη ευτυχίας για το δημιούργημά του και αισθάνεται πιο ισχυρός από ποτέ, όπως φάνηκε και από τη δήλωσή του στο δικό του κανάλι, το OPEN TV.
«Εμείς βάζουμε τα θεμέλια και πιστεύω ότι είναι η αρχή των μεγάλων κατορθωμάτων μας», σημείωσε, στέλνοντας μήνυμα στους αντιπάλους του ΠΑΟΚ:
«Εμείς ήμασταν ανοιχτοί σε συνεργασία και κάθε μέρα το αποδεικνύαμε, αλλά οι άλλοι ενώθηκαν απέναντί μας. Αυτό εμάς μας κάνει πιο δυνατούς. Δεν θα μας τρομάξει. Μου ήρθε μια σκέψη του Περικλή, περίπου 5ος αιώνας π.Χ., είπε:
«Ω Αθηναίοι, σας καλώ να είστε πιο έξυπνοι. Να έχετε πιο καθαρό μυαλό». Γι’ αυτό κι εγώ σήμερα καλώ την Αθήνα να έχει πιο καθαρό μυαλό. Τους ευχαριστώ. Αυτοί ενώνονται και κάνουν εμάς πιο δυνατούς!».
Για τον μεγαλομέτοχο, ο μεγάλος στόχος, αφού πρώτα ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το νταμπλ, είναι η είσοδος στους ομίλους του Champions League, ενώ εκτιμά ότι η ομάδα του θα είναι κυρίαρχη στον ελληνικό χώρο και τα επόμενα χρόνια.
Σ’ αυτό συμφώνησε με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου, στον οποίο είπε μπροστά σε Ρουμάνους δημοσιογράφους: «Ο Ραζβάν θα είναι καλύτερος από σένα στην ηλικία σου».
O προπονητής του ΠΑΟΚ χθες μίλησε στην πατρίδα του και ξεκαθάρισε ότι θέλει να συνεχίσει με τον Σαββίδη το πλάνο της εξέλιξης της ομάδας.
«Αρνήθηκα οποιαδήποτε επαφή (σ. σ. με άλλες ομάδες), έχω συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, έχω μια ρήτρα. Δεν είναι στα πλάνα μου να φύγω. Είμαι άνθρωπος του ΠΑΟΚ και έτσι απλά το κλείνουμε εδώ», σημείωσε.
Για τον 50χρονο κόουτς το βασικό είναι η ομάδα του να μη χάσει το μυαλό της. Αρχικά για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου (τη Μ. Πέμπτη στις 16.00 αντιμετωπίζει στην Τρίπολη τον Αστέρα, στη ρεβάνς του 2-0 της Τούμπας) και στη συνέχεια για τη διατήρηση του ιστορικού αήττητου στα Γιάννενα και τη «μετωπική» με την οποία θα κλείσει η σεζόν κόντρα στην ΑΕΚ.
Αυτός είναι ο λόγος που χθες δεν έδωσε όλη την ημέρα για ξεκούραση στους παίκτες, αλλά τους μάζεψε στο γήπεδο. Εκεί διαπίστωσε ότι προέκυψε ένα ακόμη πρόβλημα, ο τραυματισμός του Σέρτζιο Ολιβέιρα που δέχθηκε ένα χτύπημα στην ποδοκνημική και θα κάνει μαγνητική σήμερα το πρωί για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του.
Πιθανόν σήμερα, εξάλλου, θα ανακοινωθεί και πότε θα κάνει την επέμβαση στους χιαστούς ο Βιεϊρίνια, που είχε αποφασιστεί να ακολουθήσει συντηρητική θεραπεία για να είναι παρών στην απονομή και μετά να υποβληθεί σε εγχείρηση.
