Ποτέ δεν πίστεψε πως θα τελείωνε έτσι η παρουσία του στην ΑΕΚ, είπε χθες ο Τάσος Μπακασέτας σχετικά με την απόφαση να τεθούν εκτός αγωνιστικών πλάνων εκείνος και οι Σιμόες – Λαμπρόπουλος, στο τέλος Νοεμβρίου, λόγω της μη συμφωνίας για την ανανέωση των συμβολαίων τους.
Το είπε αυτό ο διεθνής Ελληνας επιθετικός στις δηλώσεις αμέσως μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου του με την ΑΕΚ ώς το καλοκαίρι του 2022. Που φυσικά σηματοδοτεί και την άμεση επιστροφή του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.
Ο Μπακασέτας προφανώς κατάλαβε πως οι εκπρόσωποί του κάπου εκτίμησαν λάθος τις επιλογές που είχε στην αγορά και υπολόγισε πως δεν έχει λόγο να πάρει το ρίσκο να περιμένει κάτι που στην καλύτερη περίπτωση θα του έδινε λίγα περισσότερα χρήματα απ’ όσα του είχε προτείνει η ΑΕΚ. Πήρε λοιπόν την πρωτοβουλία ο ίδιος να μιλήσει στον Δημήτρη Μελισσανίδη και το ζήτημά του έληξε με συνοπτικές διαδικασίες.
Πλέον οι περισσότεροι που ασχολούνται με την ΑΕΚ αναρωτιούνται αν είμαστε ενόψει παρόμοιας διαδικασίας και με τον Σιμόες.
Οι περιπτώσεις δεν είναι ακριβώς ίδιες, αλλά και ο Σιμόες, όπως και ο Μπακασέτας, είναι σε μια περίοδο σχεδόν πλήρους αβεβαιότητας σχετικά με το αν μπορεί να βρει στην αγορά κάτι σημαντικά καλύτερο από αυτό που του είχε δώσει ως τελευταία προσφορά η ΑΕΚ.
Οπως και οι άλλοι δύο συμπαίκτες του, βέβαια, και ο Πορτογάλος σοκαρίστηκε από την επιλογή να τεθεί εκτός αγωνιστικών πλάνων, ωστόσο, όπως και οι άλλοι, έτσι κι αυτός όλο αυτό το διάστημα είναι 100% εντός της καθημερινότητας της ομάδας. Και έχει ως εκ τούτου καθημερινή επαφή και με τους ανθρώπους της, που αποτελούν ενδεχομένως τον συνδετικό κρίκο με… τα ανώτατα κλιμάκια. Και έπαιξαν ρόλο και στην εξέλιξη της υπόθεσης του Μπακασέτα.
Σύμφωνα με κάποιες πηγές, υπήρξε μια προσπάθεια ακόμη και χθες να γίνει κάποια άμεση επαφή ανάμεσα στον παίκτη και τη διοίκηση. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν έγινε τελικά κάτι τέτοιο, αλλά φαίνεται πως είναι ζήτημα αυτών των ημερών ακόμη μία επαφή που θα καθορίσει οριστικά το μέλλον του Σιμόες.
Η προβληματική ΑΕΚ που είδαμε και στα Χανιά, με ζητήματα έτσι κι αλλιώς στον άξονα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως για το ματς της Δευτέρας με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα δεν υπολογίζει λογικά στον Κρίστιτσιτς και ο Γαλανόπουλος έχει πρόβλημα στη μέση, που μάλλον θα τον κρατήσει εκτός πλάνων.
