Ο Ντέιβιντ Μόγες δεν κατάφερε να αντικαταστήσει ούτε κατά διάνοια τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Ο Λουίς Φαν Χάαλ αποδείχτηκε παρωχημένος και ήλθε στη συνέχεια ο Ζοσέ Μουρίνιο να… αποτελειώσει τη σπουδαία αυτή ομάδα, που δικαιολογημένα θεωρείται πια «δεύτερης ταχύτητας».
Από το 2013 που αποχώρησε από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο «Φέργκι» μέχρι το Σάββατο το βράδυ, ένα από τα πράγματα που δεν είχαν πετύχει οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν πέντε γκολ σε έναν αγώνα. Και τα κατάφεραν στο ντεμπούτο του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ!
Ο Νορβηγός δεν έχει κάποιο μαγικό ραβδάκι, αλλά έκανε το αυτονόητο. Ζήτησε από τους παίκτες του να παίξουν επιθετικά, να μην κλείνονται στην άμυνα χαραμίζοντας το ταλέντο τους.
Αλλωστε, αντίπαλος δεν ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά η Κάρντιφ. Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε απόλυτα όλους αυτούς που έβλεπαν στον Μουρίνιο τον άνθρωπο που κακοποιεί το ποδόσφαιρο.
Η Γιουνάιτεντ νίκησε με 5-1, εδραιώθηκε στην έκτη θέση και τώρα ψάχνει τρόπους για να βελτιώσει την εικόνα της μέσα στη σεζόν. Πέρα από το τελικό αποτέλεσμα που τα λέει όλα, υπάρχουν κι άλλοι αριθμοί με τεράστιο ενδιαφέρον. Η Γιουνάιτεντ είχε κατοχή μπάλας 74%, ενώ οι τελικές προσπάθειες ήταν υπέρ της, 14-5.
Τέτοια νούμερα δεν υπήρχαν ούτε κατά διάνοια επί Μουρίνιο. Αντίθετα, επί σειρά ετών, η Μάντσεστερ Γ. ήταν η ομάδα που αμυνόταν εντός έδρας, π.χ. με τη Σαουθάμπτον, με στόχο το… μισό-μηδέν. Ο κόσμος έκραζε, γκρίνιαζε και είχε απόλυτο δίκιο. Αυτό φαίνεται να αλλάζει με το «καλημέρα».
Ο Σόλσκιερ έμεινε ικανοποιημένος τόσο από την εικόνα των ποδοσφαιριστών του όσο και από την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι 3.000 οπαδοί που ταξίδεψαν ώς την Ουαλία. Ηδη ονειρεύεται το μεθαυριανό του ντεμπούτο στο «Ολντ Τράφορντ», στο παιχνίδι με τη Χάντερσφιλντ: «Πριν από μερικές εβδομάδες πήρα τα παιδιά μου και ήρθαμε να δούμε τον αγώνα με τη Γιουνγκ Μπόις. Ενθουσιάστηκαν με την ατμόσφαιρα και τώρα μοιάζει σαν παραμύθι που στην Boxing Day θα είναι πάλι στην εξέδρα και θα βλέπουν τον πατέρα τους στον πάγκο της Γιουνάιτεντ».
