Η χθεσινή γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η απόφαση για νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 9.000.000 ευρώ έφερε στο προσκήνιο το σύνολο της επένδυσης του Ιβάν Σαββίδη στον «Δικέφαλο»
. Ο ομογενής επιχειρηματίας πήρε μια ΠΑΕ με μετοχικό κεφάλαιο 7,6 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι του 2012 και εφόσον καλύψει εξ ολοκλήρου τη νέα αύξηση θα το ανεβάσει στα 109,3 εκατομμύρια στα τέλη Φεβρουαρίου.
Αν συνυπολογίσει κανείς και τα 9.000.000 ευρώ που έχει βάλει με τη μορφή ομολογιακού δανείου, τότε καταλήγει σε μια σούμα που ξεπερνά τα 110 εκατομμύρια.
Από όλον αυτόν τον πακτωλό των εκατομμυρίων υπάρχουν 2 (για την ακρίβεια 1,9) που αποτελούν το πιο προσοδοφόρο κομμάτι της επένδυσης που έχει κάνει στον ΠΑΟΚ. Είναι αυτά που έχει δώσει στη Λέγκια Βαρσοβίας (μαζί και 15% των δικαιωμάτων του) για να αποκτήσει τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος κάνει εκπληκτικά πράγματα με την «ασπρόμαυρη» φανέλα εδώ και δύο χρόνια, έχοντας φτάσει στα 52 γκολ σε 85 εμφανίσεις.
Ειδικά μέσα στο ημερολογιακό έτος 2018 μετρά 33 τέρματα (32 με τον ΠΑΟΚ και ένα με την Εθνική Σερβίας) που τον φέρνουν πολύ ψηλά στη σχετική λίστα των κορυφαίων «κανονιών» παγκοσμίως για τη χρονιά που φεύγει.
Το κυριότερο όμως στην περίπτωσή του δεν είναι η… ποσότητα, αλλά η κρισιμότητα των τερμάτων που σημειώνει.
Στο φετινό πρωτάθλημα καθένα από τα 9 γκολ που έχει πετύχει είναι άκρως κομβικό για την εντυπωσιακή συγκομιδή βαθμών που έχει ο «δικέφαλος του Βορρά». Με δικό του κερδισμένο πέναλτι ο Σέρβος έδωσε τη νίκη στο ματς με τον Αστέρα, τα ντέρμπι με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Αρη είχαν τη δική του σφραγίδα (πέτυχε πέντε από τα έξι τέρματα του ΠΑΟΚ), ενώ με Ξάνθη, ΑΕΛ και Λεβαδειακό ήταν αυτός που «ξεκλείδωσε» τις άμυνες των αντιπάλων.
Ηταν απόλυτα λογικό λοιπόν ο Γιώργος Σαββίδης, όταν δέχτηκε μέσω instagram τα συγχαρητήρια των οπαδών του ΠΑΟΚ για τη μεταγραφή του, να αποδώσει τα εύσημα στον άνθρωπο που έφερε τον 28χρονο στράικερ στην Τούμπα και δεν είναι άλλος από τον Βλάνταν Ιβιτς.
Στον ΠΑΟΚ, πέρα από τις επιδόσεις του Πρίγιοβιτς αλλά και το ρεκόρ του Λουτσέσκου που έγινε ο προπονητής ο οποίος έφτασε πιο γρήγορα από κάθε άλλο στις 50 νίκες στον «ασπρόμαυρο» πάγκο (σε 69 ματς), ρίχνουν μεγάλο βάρος στους τραυματίες. Στους Πέλκα και Βιεϊρίνια, που είναι νοκ άουτ μέχρι το τέλος της περιόδου, προστέθηκε η οριστική, ώς το τέλος της σεζόν, απώλεια του Βέρνμπλουμ αλλά και ένα πρόβλημα του Μαουρίσιο.
Ο Σουηδός υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία που επιβεβαίωσε τη διάγνωση περί ρήξης αχίλλειου τένοντα και πλέον μένει η επέμβαση από τον γιατρό του ΠΑΟΚ, Μανώλη Παπακώστα, προκειμένου να επιστρέψει υγιής από τη νέα σεζόν.
Οσο για τον Βραζιλιάνο, υπέστη κάκωση στους οπίσθιους μηριαίους και η περίπτωσή του θα αξιολογηθεί μέσα στις επόμενες μέρες. Προφανώς ο Λουτσέσκου δεν τον υπολογίζει για το αυριανό ματς Κυπέλλου με τον Αήττητο Σπάτων και μένει να φανεί αν έχει ελπίδες να δώσει το «παρών» στον αγώνα με τα Γιάννινα την Κυριακή.
Κλείνοντας όπως αρχίσαμε, χθες στη διάρκεια της Γ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επικυρώθηκε και η νέα σύνθεση του Δ.Σ. με διάρκεια θητείας για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Θέση ως μέλος παίρνει ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, Τρύφων Κούκιος (αποχωρεί, εκτός του Λούμπος Μίχελ, και ο Ηλίας Γεροντίδης που παραμένει όμως στην ΠΑΕ).
Παράλληλα υπήρξε τοποθέτηση του Μάκη Γκαγκάτση για το θέμα του νέου γηπέδου της Τούμπας. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ θα μετακομίσει στο Καυτανζόγλειο μόνο όταν εκδοθούν άδειες ανέγερσης νέου γηπέδου.
