Την πίστη τους ότι οι ομάδες τους θα προκριθούν στην επόμενη φάση του Europa League εξέφρασαν οι προπονητές του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, Ραζβάν Λουτσέσκου και Πέδρο Μαρτίνς αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια των καθιερωμένων δηλώσεων, μία ημέρα πριν τα κρίσιμα ματς.
Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, δήλωσε ότι αναμένει ένα «πολύ δύσκολο παιχνίδι», καθώς -όπως τόνισε- η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ «θα έχει υψηλό κίνητρο, μιας και διεκδικεί την πρόκριση» και δήλωσε ότι ο ίδιος περιμένει μία καλή εμφάνιση από την ομάδα του.
Υπενθυμίζεται ότι οι ΠΑΟΚ (3 βαθμοί), Μπάτε (6 βαθμοί) και Βίντι (6 βαθμοί) διεκδικούν μία θέση στην επόμενη φάση, οπότε για τον «δικέφαλο» είναι μονόδρομος η νίκη.
Όσο για την αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν σαφής: «Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν κερδίσουμε όλα τα ματς με 1-0 ως το τέλος θα είμαι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στον κόσμο. Σίγουρα θα παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και αυτό το βασίζω στη μεγάλη ποιότητα του γκρουπ των ποδοσφαιριστών μου».
Από την πλευρά του, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ομάδα του θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να πάρει το σκορ νίκης που θέλει κόντρα στην ιταλική Μίλαν.
Αν και αναγνώρισε την αξία της Μίλαν («έχουμε απέναντι μας μια τεράστια ομάδα και από τις πιο μεγάλες στην Ευρώπη»), υπογράμμισε ότι «θα κάνουμε τα πάντα για την πρόκριση και εάν το πετύχουμε, θα είναι ιστορική επιτυχία».
Ο Μάρτινς αναφέρθηκε και στη σημασία της έδρας («ο κόσμος θα μας βοηθήσει») και ζήτησε από τους παίκτες του να διαχειριστούν σωστά το ματς. Όσο για τις πιθανότητες πρόκρισης των δύο ομάδων, εξέφρασε την πίστη του για επιτυχία:
Αν δεν πίστευα στην πρόκριση, δεν θα ήμουν καν προπονητής στον Ολυμπιακό. Πιστεύω στην ποιότητα μας και στην πρόκριση. Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά…
Υπενθυμίζεται ότι στον όμιλο των Πειραιωτών, η Ρεάλ Μπέτις έχει 11 βαθμούς, η Μίλαν 10, ενώ ο Ολυμπιακός ακολουθεί με 7.
