Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αν στόχος του Ολυμπιακού ήταν να έχει εύκολη κλήρωση στο Γιουρόπα Λιγκ, δεν τα κατάφερε. Αν όμως στόχος του είναι να γεμίσει το «Γ. Καραϊσκάκης», υποδεχόμενος αστέρια παγκόσμιας κλάσης, τότε αποστολή εξετελέσθη.

Και είναι στο χέρι των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς να εξασφαλίσουν το ένα από τα δύο εισιτήρια στα νοκ άουτ, αρκεί να είναι απόλυτα σοβαροί και συγκεντρωμένοι και επ’ ουδενί όπως εμφανίστηκαν προχθές στην έδρα της Μπέρνλι.

Η κληρωτίδα της UEFA τοποθέτησε τους «ερυθρόλευκους» επικεφαλής στον 6ο όμιλο της διοργάνωσης, μαζί με την επτάκις πρωταθλήτρια Ευρώπης, τη Μίλαν, την ισπανική Μπέτις και την Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο.

Οι «ροσονέρι» δεν έχουν περιθώρια για δεύτερη μέτρια σεζόν μετά τις περσινές μεγάλες επενδύσεις. Και φέτος το καλοκαίρι πάτησαν το κουμπί restart σε όλα τα επίπεδα. Αφού πρώτα καρδιοχτύπησαν με ευρωπαϊκό αποκλεισμό…

Ολα ξεκίνησαν από την αδυναμία του Κινέζου ιδιοκτήτη της Μίλαν, Λι Γιονγκχόνγκ, να αποπληρώσει ένα δάνειο και την παραβίαση του Financial Fair Play της UEFA.

Με διαδικασίες-εξπρές όμως ο σύλλογος της Λομβαρδίας πέρασε στα χέρια του αμερικανικού fund Elliott Management, έκανε «ένεση» 50 εκατ. ευρώ στο κεφάλαιο της Μίλαν και έτσι έγινε άρση της ποινής αποκλεισμού από την UEFA.

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε το «χτίσιμο» της ομάδας για να επιστρέψει στα παλιά της μεγαλεία. Ο Λεονάρντο ανέλαβε τεχνικός διευθυντής και ο Πάολο Μαλντίνι επέστρεψε στη μεγάλη του αγάπη για να αναλάβει διευθυντής στρατηγικής και ανάπτυξης.

Οσο για τις μεταγραφές, οι «ροσονέρι» έκαναν μία καίρια κίνηση: πήραν δανεικό τον Γονσάλο Ιγουαΐν από τη Γιουβέντους και έστειλαν πίσω στην «Κυρία» τον Μπονούτσι, ανταλλάσσοντάς τον με τον Ματία Καλντάρα. Μέχρι στιγμής έχουν δώσει ένα παιχνίδι στη Σέριε Α (σ.σ. τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε ξεκινήσει το χθεσινοβραδινό Μίλαν – Ρόμα).

Εχασαν από τη Νάπολι του Κάρλο Αντσελότι με 3-2 σπαταλώντας το προβάδισμα των δύο γκολ που είχαν έως το 53’. Ομως οι δυνατότητες της ομάδας είναι τεράστιες και ο χρόνος λειτουργεί υπέρ της.

Η κλήρωση με τη Μίλαν σημαίνει ότι θα ξανάρθει στα μέρη μας ο Τζενάρο Γκατούζο, νυν προπονητής της και πρώην τεχνικός του ΟΦΗ. Στην Ελλάδα όμως είχε εργαστεί -στην ΑΕΚ του Ντέμη Νικολαΐδη- και ο Λορένθο Σέρα Φερέρ, που πλέον «λύνει και δένει» στην Μπέτις.

Αυτός είναι που τοποθέτησε στον πάγκο της τον Κίκε Σετιέν. Χθες επρόκειτο να κλείσει τον δανεισμό του Τζοβάνι Λο Σέλσο από την Παρί Σεν Ζερμέν, ίσως η σημαντικότερη κίνηση του φετινού καλοκαιριού για τους Ανδαλουσιανούς μαζί με αυτή του Γουίλιαμ Καρβάλιο.

Ενθουσιώδης και δυναμική ομάδα, με πολύ δυνατή έδρα, το «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», που αύριο το βράδυ θα είναι κατάμεστο, καθώς η Μπέτις υποδέχεται τη Σεβίλη στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης.

Η Ντουντελάνζ έγινε προχθές η πρώτη ομάδα από το Λουξεμβούργο που μετέχει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ –η επιβράβευση για την εκπληκτική πορεία της στα προκριματικά της διοργάνωσης, στα οποία πέρασε μετά τον αποκλεισμό της από τη Βίντι στον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Μεγάλου Δουκάτου απέκλεισε κατά σειρά την Ντρίτα από το Κόσοβο, τη Λέγκια Βαρσοβίας και τη ρουμανική Κλουζ, σημειώνοντας 4 νίκες και 2 ισοπαλίες!

Μην περιμένετε φοβερά και τρομερά ονόματα. Ομως ο επιθετικός Νταβίντ Τιρπέλ με 27 γκολ και 10 ασίστ δεν είναι αμελητέα ποσότητα, ούτε ο αμυντικός Μίλαν Μπίσεβατς που αποκτήθηκε μεν φέτος στα 35 του αλλά έχει βαρύ βιογραφικό και σημαντική θητεία σε Ιταλία και Γαλλία.

«Πρόκριση μαζί με το πρωτάθλημα»

Στον Ολυμπιακό αντιμετώπισαν με ηρεμία το αποτέλεσμα της κλήρωσης του Γιουρόπα Λιγκ που τους φέρνει αντιμέτωπους με τη φημισμένη Μίλαν, την Μπέτις και την «πρωτάρα» Ντουντελάνζ στον έκτο όμιλο.

Τόσο ο Μάρτινς όσο και οι παίκτες του υπενθύμισαν μεν ότι αρχικός στόχος τους είναι να ξαναπάρουν το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά επισήμαναν ότι η Ευρώπη δίνει σημαντικό κίνητρο γιατί, και πέρα από την ενίσχυση του ευρωπαϊκού προφίλ ενός κλαμπ, οι επιτυχίες φέρνουν βαθμούς και στην Ελλάδα. Συνεπώς δείχνουν αποφασισμένοι να κυνηγήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα.

Από εκεί και πέρα στα μεταγραφικά της τελευταίας στιγμής, μετά την απόκτηση του Γιαγιά Τουρέ, οι Πειραιώτες έφεραν στην Αθήνα τον Πορτογάλο γκολκίπερ Ζοσέ Σα (25, 1,91 μ.) από την Πόρτο για μπακ απ του Γιαννιώτη, ενώ όδευαν προς το τέλος οι συζητήσεις με την Τσέλσι για την απόκτηση του Βραζιλιάνου επιθετικού Λούκας Πιανζόν.

Παράλληλα δύο ομάδες, μεταξύ των οποίων η Αντερλεχτ, ζήτησαν τον Σισέ, ενώ μέχρι αργά συζητιόταν η πιθανότητα μετακίνησης του Ανσαριφάρντ στη Νότιγχαμ του Μαρινάκη.