ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Κώστας Μανωλιουδάκης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Το μη χείρον, βέλτιστον» έγινε εν τέλει πράξη στον Παναθηναϊκό, που απέφυγε τον ιστορικό εξευτελισμό του υποβιβασμού για πρώτη φορά στα 110 χρόνια της ύπαρξής του, μετά τη χθεσινή απόφαση του έκτακτου δ.σ. της Λίγκας, όσον αφορά την ποινή των μη αδειοδοτούμενων συλλόγων.

Οι «πράσινοι» εξασφάλισαν τη συγκατάθεση των 3/4 των ΠΑΕ του συνεταιρισμού για τον μη υποβιβασμό των ομάδων που δεν θα καταφέρουν να αδειοδοτηθούν, στην τρίτη και… φαρμακερή συνεδρίαση επί του θέματος, καθώς στην ψηφοφορία του δ.σ. ψήφισαν υπέρ της αλλαγής οι 11 από τις 15 ομάδες (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λεβαδειακός, Λάρισα, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία).

Πλέον καθοριστική, ωστόσο, ήταν η στάση της Κέρκυρας που απείχε από την ψηφοφορία (όπως και η ΕΠΟ), δίνοντας με αυτόν τον τρόπο εμμέσως πλην σαφώς χείρα βοηθείας στο «τριφύλλι», ενώ οι τέσσερις ομάδες που ψήφισαν αρνητικά στην αλλαγή της ποινής ήταν ο ΠΑΟΚ, ο Αστέρας Τρίπολης, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Πλατανιάς.

Πλην όμως, η αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού επιφέρει αρκετά σοβαρούς περιορισμούς για την επόμενη αγωνιστική περίοδο στις μη αδειοδοτημένες ομάδες. Αναλυτικά:

● Ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών (-6) από το επόμενο πρωτάθλημα.

● Μία μεταγραφή άνω των 23 ετών, Ελληνα ή ξένου παίκτη.

● Δύο ανανεώσεις συμβολαίων άνω των 23 ετών στις μεταγραφικές περιόδους καλοκαιριού και χειμώνα.

● Μία μεταγραφή τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο άνω των 23 ετών, αποκλειστικά Ελληνα παίκτη.

● Απεριόριστος αριθμών Ελλήνων παικτών κάτω των 23 ετών.

● Απαγόρευση αύξησης των αποδοχών στις (μάξιμουμ δύο) ανανεώσεις που προβλέπονται.

● Απαγόρευση ποσού άνω των 100.000 ευρώ στα συμβόλαια των νέων μεταγραφών.

● Καμία μεταγραφή ή δανεισμός με αντίτιμο (πληρωμή) σε ομάδα.

● Ο δανεισμός θεωρείται μεταγραφή.

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι στον Παναθηναϊκό υπάρχουν επτά συμβόλαια που λήγουν τον προσεχή Ιούνη: Γκιγέρμο Μολίνς (30), Ρόμπιν Λουντ (25), Εργκους Κάτσε (25), Γιάννης Μυστακίδης (24), Χρήστος Δώνης (23), Στέφανος Ευαγγέλου (20) και Γιάννης Μπουζούκης (20). Συν βεβαίως το ότι τον Ιούνιο εκπνέει το συμβόλαιο του Μαρίνου Ουζουνίδη και των συνεργατών του, που δεν σχετίζεται όμως με τους περιορισμούς.

Ερχεται ο Πιεμπονγκσάντ, πληρώνεται ο Βέμερ

Ταυτοχρόνως, λίγες μόλις ώρες από την αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημέρωσε επίσημα ότι στη διάρκεια της σημερινής ημέρας πρόκειται να εξοφληθεί ο Γενς Βέμερ (του οφείλονται 500.000 ευρώ), προκειμένου να αποσυρθεί το τρίτο -3, που επιφέρει αυτόματο υποβιβασμό.

Επιπλέον, υπογραμμίστηκε ότι οι ποδοσφαιριστές θα πάρουν επιταγές για το 35% του Δεκεμβρίου, με ημέρα πληρωμής την προσεχή Δευτέρα.

Για τους ξένους παίκτες αναφέρθηκε ότι θα πάρουν επιταγές ως εγγύηση, τις οποίες θα επιστρέψουν όταν μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Η διοίκηση των «πρασίνων» επιπλέον υποστήριξε ότι θα δοθούν χρήματα και σε όλο το υπαλληλικό προσωπικό. Ολες οι παραπάνω εξελίξεις έρχονται και «δένουν» με την επιβεβαίωση του περιβάλλοντος του Ταϊλανδού επιχειρηματία, Παϊροτζ Πιεμπονγκσάντ, ότι ο εκπρόσωπος του «Pan Asia» θα βρίσκεται απόψε στη χώρα μας για τις τελικές συζητήσεις με τον Γιάννη Αλαφούζο, όσον αφορά την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Οι δύο άνδρες πρόκειται να συναντηθούν το Σάββατο στην Αθήνα και είναι σαφές ότι, μέχρι τη Δευτέρα, θα έχει ξεδιαλύνει πλήρως το τοπίο όσον αφορά την επικείμενη αλλαγή σκυτάλης στο «τριφύλλι». Αλλωστε, πέραν του Πιενμπονγκσάντ και της «Pan Asia», υφίσταται επίσης και το ενδιαφέρον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέσω του πρότζεκτ «Athens Alive».