Η Μπαρτσελόνα πήρε μεγάλο προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας με 4-1 της Ρόμα χθες στο «Καμπ Νόου» σε μια αναμέτρηση που χαρακτηρίστηκε περισσότερο από ατομικά λάθη παρά από ωραίες ομαδικές ενέργειες.
Η επιθετική ποιότητα της Μπαρτσελόνα δημιούργησε νευρικότητα στην άμυνα της Ρόμα. Το ίδιο και οι εξάρσεις του Λιονέλ Μέσι που αναζήτησε με μεγαλύτερο πείσμα απ’ όσο συνήθως τις εντυπωσιακές ενέργειες (ίσως θέλοντας να δώσει απάντηση στον Ρονάλντο).
Παρά την απουσία του Ναϊνγκολάν, η Ρόμα μπήκε με ενθουσιασμό στο παιχνίδι. Ομως η απίστευτη… γκαντεμιά τής στοίχισε.
Στο 38΄ ο Ντε Ρόσι σε προσπάθεια να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο 55΄, σε φάση διαρκείας, με την μπάλα να χτυπάει στο γόνατο του Κώστα Μανωλά υπό την απειλή του Ουμτιτί για να γίνει το 2-0.
Με την τύχη στο μέρος της, η Μπαρτσελόνα ανέβασε τον δείκτη του σκορ με τον Πικέ στο 59΄.
Η Ρόμα πίεσε έντονα μετά το 70΄ και ανάγκασε τον Τερ-Στέγκεν σε απανωτές αποκρούσεις μεγάλης κλάσης, πριν πάρει το γκολ που δικαιούτο με τον Τζέκο στο 80΄.
Ομως ο Σουάρες έψαχνε με μανία το πρώτο του φετινό γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και ήταν αυτός που σφράγισε το τελικό σκορ στο 4-1.
Μπαρτσελόνα: Τερ-Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Ουμτιτί, Αλμπα, Μπουσκέτς (67΄ Παουλίνιο), Ράκιτιτς, Ρομπέρτο (83΄ Γκόμες), Ινιέστα (85΄ Ντένις), Μέσι, Σουάρες.
Ρόμα: Μπέκερ, Πέρες, Φάσιο, Μανωλάς, Κολάροφ, Ντε Ρόσι (77΄ Ντεφρέλ), Πελεγκρίνι (60΄ Γκοναλόν), Στρόοτμαν, Φλορέντσι (72΄ Ελ Σααραουί), Περότι, Τζέκο.
