Στο «μοτίβο» που κινείται εδώ και μήνες, δηλαδή στο να πηγαίνει «σακατεμένη» σε πολλά και μάλιστα και κάποια κρίσιμα ματς, οδηγείται η ΑΕΚ και στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου απόψε στη Λάρισα, με αντίπαλο την ΑΕΛ.
Εκεί που περιμέναμε τον Αραούχο να είναι εκτός, λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό μετά το ματς στο Περιστέρι τη Δευτέρα, τελικά είναι ο Λιβάγια αυτός που έμεινε εκτός αποστολής, χωρίς προφανή λόγο. Δεν αποκλείεται να έχει να κάνει με τον εκνευρισμό που έδειξε ο Κροάτης και στο ματς με τον Ατρόμητο.
Πάντως, είναι περίεργο, γιατί οι επιλογές δεν είναι πολλές και μιλάμε για ημιτελικό Κυπέλλου. Ενώ υπάρχουν και τρεις «μικροί» στην αποστολή, για τις δύο θέσεις που είναι υποχρεωμένη να δώσει η ΑΕΚ στη 18άδα του ματς.
Ακόμη πιο περίεργη η επιλογή για τον Λιβάγια, από τη στιγμή που έμεινε στην Αθήνα και ο Γιακουμάκης. Δηλαδή ο Αραούχο είναι ο μοναδικός καθαρός επιθετικός στην 20άδα που πήρε στη Λάρισα ο Χιμένεθ.
Να πούμε, τέλος, για τον Λιβάγια, πως επιβεβαιώθηκε αυτό που είπαμε στο χθεσινό ρεπορτάζ, ότι στις δύο αγωνιστικές της τιμωρίας θα εκτίσει στα ματς με Παναθηναϊκό και Πλατανιά.
Εκτός αποστολής είναι και ο Σιμόες, όπως και οι Κονέ και Λόπες. Ωστόσο, για τους δύο τελευταίους τα νέα είναι καλά, καθώς μπήκαν χθες στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων και όλα δείχνουν πως μπαίνουν στο «οπλοστάσιο» του Μανόλο Χιμένεθ για το ματς της Κυριακής με τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα.
Με τις επιλογές να είναι πάλι «μετρημένα κουκιά», πάμε για 11άδα με Μπάρκα στο τέρμα, Μπακάκη δεξί μπακ, Χουλτ αριστερό, Βράνιες και Λαμπρόπουλο στο κέντρο της άμυνας, Μοράν και Γαλανόπουλο στον άξονα, μεσοεπιθετική τριάδα Μπακασέτα, Μασούντ, Κλωναρίδη και μπροστά τον Αραούχο.
Θα μείνουν στον πάγκο οι Τσιγκρίνσκι και Λάζαρος, τόσο λόγω επιβάρυνσης όσο και -για τον δεύτερο τουλάχιστον- ανάγκης να υπάρχει μια επιλογή στον πάγκο που να μπορεί να κάνει διαφορά στην εξέλιξη του ματς.
Ο Χιμένεθ έκανε… έκκληση στους παίκτες του να «σφίξουν τα δόντια» στο αποψινό ματς κι αυτό της Κυριακής, με τα οποία κλείνει έπειτα από καιρό ο κύκλος των διπλών υποχρεώσεων κάθε εβδομάδα κι έχει υποσχεθεί ρεπό Δευτέρα και Τρίτη, για ανάκτηση δυνάμεων. Σωματικών και πνευματικών.
Να σημειώσουμε, τέλος, πως είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η ΑΕΚ διεκδικεί την είσοδό της στον τελικό του Κυπέλλου. Πρόπερσι και πέρυσι τα κατάφερε, με αντιπάλους Ατρόμητο και Ολυμπιακό αντίστοιχα.
