Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ιστορική μέρα και η χθεσινή στην πορεία για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» και η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσαν πως ανάδοχος εταιρεία του έργου θα είναι η κατασκευαστική «ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ Α.Ε.», μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, που… έτρεξε μέσα στον Γενάρη και τις πρώτες μέρες του Φλεβάρη, και την τελική αξιολόγηση των προσφορών από πέντε κατασκευαστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Η εξέλιξη «κλείδωσε» σε σύσκεψη χθες αργά το μεσημέρι με τη συμμετοχή του Δημήτρη Μελισσανίδη και των μελών του Δ.Σ της «Δικέφαλος». 

«Η φάση αυτή περιλαμβάνει το σύνολο των σκυροδεμάτων και του σιδηρού οπλισμού του φέροντος οργανισμού του γηπέδου, την κατασκευή των πυλώνων, τις υπόλοιπες χωματουργικές εργασίες καθώς επίσης την κατασκευή και την τοποθέτηση των προκατασκευασμένων κερκίδων.

Το χρονοδιάγραμμα της συγκεκριμένης φάσης του έργου υπολογίζεται περίπου στους 14 μήνες. Κατά τη διαδικασία επιλογής η “Δικέφαλος 1924 Α.Ε.” έλαβε πέντε αξιόπιστες προσφορές», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η οποία κλείνει με τη γνωστοποίηση πως η κύρια φάση των εργασιών ξεκινά άμεσα. 

Σήμερα, εξάλλου, είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της κύριας προσφυγής ομάδας πολιτών κατά της οικοδομικής άδειας για το γήπεδο της ΑΕΚ, με την απόρριψη της αίτησής τους για αναστολή των εργασιών πριν από μερικές εβδομάδες να έχει δημιουργήσει θετικό κλίμα ως προς τις πιθανότητες της ΑΕΚ να ξεπεράσει κι αυτό το πρόβλημα. 

Αύριο περνάει από την Περιφέρεια το ζήτημα του συνοδευτικού έργου της υπογειοποίησης, που θυμίζουμε πως είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της άδειας λειτουργίας του γηπέδου.