Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Πέρυσι τέτοια εποχή, η Μάντσεστερ Σίτι είχε 7/7 νίκες στο πρωτάθλημα της Αγγλίας και γενικότερα 10/10 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Φέτος, η συγκομιδή της είναι μικρότερη, αλλά ο Πεπ Γουαρδιόλα αισθάνεται πολύ πιο σίγουρος για την ικανότητα των παικτών του. «Θεωρώ πως είμαστε καλύτεροι. Σκοράρουμε πιο συχνά, δεχόμαστε γκολ δύσκολα», είπε ο Καταλανός προπονητής και όποιος έχει δει έστω και ένα ματς της Σίτι δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει μαζί του.

Οι «Πολίτες» μοιάζουν με μια καλοκουρδισμένη μηχανή και μπορεί το Σάββατο ο αντίπαλος να ήταν η ουραγός Κρίσταλ Πάλας και όχι κάποιο… θηρίο, αλλά το 5-0 έφερε στο προσκήνιο μια ξεχασμένη επίδοση. Η γαλάζια ομάδα του Μάντσεστερ έχει πετύχει σε τρία σερί ματς πρωταθλήματος 5 και πάνω γκολ (5-0 με Λίβερπουλ, 6-0 στο Γουότφορντ τα άλλα δύο), κάτι που έχει να συμβεί από την Μπλάκμπερν, το 1958!

Παρά την καλοκαιρινή ενίσχυση, η Κρίσταλ Πάλας δεν έχει πάρει ακόμη βαθμό στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ και μάλλον θα συνεχίσει έτσι, αφού την επόμενη αγωνιστική θα ξαναπάει στο Μάντσεστερ για να παίξει με τη Γιουνάιτεντ.

Η ομάδα του Μουρίνιο πήρε προχθές αυτό που αποκαλούμε «επαγγελματική» νίκη (1-0). Πήγε στο Σαουθάμπτον, προηγήθηκε με γκολ του Λουκάκου και παρότι οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες, ειδικά στο δεύτερο μέρος, κατάφερε να αντέξει. Ο Ντε Χέα κράτησε το μηδέν στην εστία του και η Γιουνάιτεντ εξακολουθεί να παραμένει στην κορυφή.

Αν και μοιάζει απίθανο να διεκδικήσουν τον τίτλο ώς το τέλος όλοι οι λεγόμενοι «μεγάλοι», ο Ζοσέ Μουρίνιο ήταν κατηγορηματικός: «Είναι μια κούρσα για έξι ομάδες», δήλωσε και εμφανίστηκε χαρούμενος διότι «πέρυσι, αν παίζαμε έτσι, δεν θα νικούσαμε». Μέσα σε έξι αγωνιστικές, οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν 16 βαθμούς. Ανάλογο ξεκίνημα έχουν να δουν από την εποχή του σερ Αλεξ Φέργκιουσον…

Οσο για τον Λουκάκου, σκόραρε για έκτο σερί ματς στο πρώτο ημίχρονο και ήταν… μοιραίο ν’ ακουστεί από την εξέδρα το περιβόητο πια σύνθημα που αφορά το μέγεθος του μορίου του. Τόσο ο ίδιος όσο και ο Μουρίνιο ζήτησαν από τον κόσμο να μην το ξαναπεί, αφού θεωρείται ρατσιστικό και ίσως κινδυνεύσει η ομάδα με τιμωρία.

Ισπανική υπόθεση ήταν η μεγάλη νίκη της Τσέλσι μέσα στο Στόουκ, με 4-0. Ο Αλβαρο Μοράτα δείχνει γιατί αποκτήθηκε φέτος το καλοκαίρι, καθώς σημείωσε το πρώτο του χατ τρικ στην Αγγλία, ενώ ήδη φέτος μετρά έξι γκολ και δύο ασίστ στην Πρέμιερσιπ. Πέρα από τα τρία γκολ του πρώην φορ της Ρεάλ Μαδρίτης, στον πίνακα των σκόρερ μπήκε και ο Πέδρο, ενώ ο Αθπιλικουέτα έβγαλε δύο ασίστ. Η Τσέλσι ακολουθεί κατά πόδας τις δύο του Μάντσεστερ και ετοιμάζεται για το μεγάλο ματς του Σαββάτου, στο οποίο θα υποδεχθεί τη Σίτι.