Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Προχθές το βράδυ η Ιντερ σκόνταψε στην Μπολόνια κι έτσι το ιταλικό πρωτάθλημα έχει πια δύο ομάδες στην κορυφή της βαθμολογίας του. Δύο ομάδες που συνεχίζουν μόνο με νίκες (5/5). Τη Γιουβέντους και τη Νάπολι.

Η «Κυρία» δυσκολεύτηκε, νίκησε με 1-0 τη Φιορεντίνα, αλλά την πραγματικά μεγάλη νίκη της αγωνιστικής την πέτυχε η Νάπολι. Οι «παρτενοπέι» είχαν εξ αρχής δύσκολη αποστολή στη Ρώμη απέναντι στη Λάτσιο. Η αποστολή έγινε δυσκολότερη όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ντε Φράι. Στο δεύτερο μέρος, όμως, ήταν σαν να… γύρισε ο διακόπτης και η Νάπολι πήρε μια τεράστια νίκη με 4-1! Σε αυτό, βέβαια, συνηγόρησε και η αποχώρηση δύο κεντρικών αμυντικών των «λατσιάλι», του σκόρερ και του Μπάστος, όμως και πάλι η γενική εικόνα κι εντύπωση δεν αλλάζει.

Σε ένα μαγικό πεντάλεπτο (54’-59’) έγινε η σπουδαία ανατροπή με γκολ των Κουλιμπαλί, Καγεχόν, Μέρτενς για να βάλει στο τέλος το… κερασάκι ο Ζορζίνιο. Η Νάπολι δεν νίκησε απλά μια αξιόμαχη ομάδα, αλλά το έκανε και με εμφατικό σκορ. Μπορεί να μη διαθέτει τα μεγάλα αστέρια του πρόσφατου παρελθόντος (Ιγκουαΐν, Καβάνι), αλλά φέτος δείχνει πιο ομάδα από ποτέ…

Η πρωταθλήτρια Γιούβε παραμένει κι αυτή στην πρώτη θέση, αν και θα μπορούσε να την πατήσει από τη Φιορεντίνα. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι εγκλωβίστηκε από την αμυντική τακτική των «βιόλα» και τη λύση έδωσε στο 52’ ο Μάντζουκιτς με κεφαλιά. Στο 65’ η Φιορεντίνα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπαντέλι και κάπου εκεί θα περίμενε κανείς πως οι «μπιανκονέρι» θα το εκμεταλλεύονταν, καθαρίζοντας το ματς. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε να έρθει η ισοφάριση για τη Φιορεντίνα.

Ο Αλέγκρι έκανε αρκετές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, ξεκουράζοντας όλους τους παίκτες (ναι, και τον Μπουφόν) πλην της βασικής επιθετικής τετράδας των Ιγκουαΐν, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα και Κουαδράδο. Αυτό έκανε και πέρυσι, ούτε φέτος έχει πολλές λύσεις μπροστά, οπότε μένει να δούμε αν θα αντέξουν και πάλι οι… συνήθεις ύποπτοι.

Ο προπονητής της Γιουβέντους προχώρησε σε εκτεταμένο rotation, καθώς το Σάββατο ακολουθεί το τοπικό ντέρμπι με την Τορίνο και την Τετάρτη το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η βαθμολογία γράφει 15 βαθμούς για Νάπολι-Γιούβε, 13 για την Ιντερ και 12 για τη Μίλαν. Οι «ροσονέρι» υποδέχτηκαν χθες τη νεοφώτιστη ΣΠΑΛ και ο Βιτσέντζο Μοντέλα αποφάσισε να πειραματιστεί λιγάκι. Εβαλε για πρώτη φορά μαζί τους σέντερ φορ Σίλβα και Κάλινιτς, αλλάζοντας το 4-3-3 σε 3-5-2. Δυσκολεύτηκαν λίγο είναι η αλήθεια, όμως η Μίλαν πήρε τη νίκη με 2-0, χάρη σε γκολ των Ροντρίγκες-Κεσί από ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι.