Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σημαντική νίκη με σκορ 90-75 στο Καζάν πέτυχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός στην αρχή του αγώνα κόντρα στην Ούνιξ, χτίζοντας μία διψήφια διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο.

Χάρη στη νίκη του αυτή ο Ολυμπιακός ανέβασε σε 15-6 το ρεκόρ τους στη διοργάνωση της Euroleague και συνεχίζει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, διεκδικώντας το πλεονέκτημα της έδρας εν όψει των πλέι οφ.  

Παρά τις πολλές απουσίες (μεταξύ αυτών, του Βασίλη Σπανούλη) , οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο ημίχρονο, με ρεσιτάλ τριπόντων αλλά και καλή άμυνα στους παίκτης της Ούνιξ. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι πίεσαν για να επιστρέψουν στο σκορ, μείωσαν ακόμα και στους 7 πόντους, όμως τότε ο Ολυμπιακός έδειξε την απαιτούμενη ψυχραιμία και -με καλές επιλογές στην επίθεση αλλά και αποτελεσματική άμυνα- ανέκτησε διψήφια διαφορά και πήρε τελικά μία εύκολη νίκη. 

Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές ο Έρικ Γκριν (πέτυχε 25 πόντους, με 3/5 τρίποντα) και ο Πρίντεζης (20 πόντοι, 3/4 τρίποντα, 4 ασίστ). Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Λάνγκφορντ (25 πόντοι, 7 ασίστ).

Τα δεκάλεπτα: 13-33, 36-56, 54-69, 75-90

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός: Γκριν 25, Μπιρτς 4, Παπαπέτρου, Γουότερς 5, Αγραβάνης 6, Μιλουτίνοφ 11, Πρίντεζης 20, Παπανικολάου 10, Μάντζαρης 9, Αθηναίου

Ούνιξ: Τζόνσον 2, Αντίποφ 19, Κλαρκ, Λάνγκφορντ 25, Στολ 3, Παραχούσκι 14, Μπάνιτς 4, Βορόνοφ 2, Πανίν 2, Καϊμακόγλου 4, Γουίλιαμς.