Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μετά την οδυνηρή ήττα στην Μπάμπεργκ, που του ψαλίδισε όσες ελπίδες του έχουν απομείνει για να προλάβει να προκριθεί στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός κινδύνευσε να χάσει και την πρώτη θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τελικά, γλίτωσε από του χάρου τα δόντια, αφού έπειτα από δυο δραματικές παρατάσεις, λύγισε την ΑΕΚ με 100-93 (77-77, 87-87) στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ (7 χιλιάδες θεατές).

Μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, οι Πειραιώτες έχουν άλλη μια επικίνδυνη έξοδο, με τον Αρη στο «Αλεξάνδρειο», την 24η αγωνιστική. 

Η ηγετική εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη (26 π. 9 ασ.), ο οποίος ισοφάρισε με 2 εύστοχες βολές στα 9 δευτερόλεπτα της πρώτης παράτασης, και τα 2 καθοριστικά τρίποντα του Μάντζαρη στην εξέλιξη της δεύτερης έδωσαν τις λύσεις που έψαχνε η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η οποία δείχνει ότι δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική και ψυχική κατάσταση.

Θετικό ήταν το ντεμπούτο στην Α1 του Χακίμ Ουόρικ (9 π., 6 ρ.), ο οποίος αντικατέστησε τον Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος, όταν επιστρέψει, θα πάρει τη θέση του Μιλουντίνοφ. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ξεπέρασε πλέον τους 1.900 πόντους στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. 

Ο «Δικέφαλος» έχασε μέσα από τα χέρια του την ευκαιρία να πετύχει μια μεγάλη νίκη γοήτρου, αλλά και ουσίας, αφού θα παρέμενε στο κυνήγι της 3ης θέσης.

Μοιραίος αναδείχθηκε ο Νώντας Παπαντωνίου, ο οποίος αστόχησε σε δύο βολές, στα 19 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της παράτασης, ενώ η ομάδα του ήταν μπροστά 87-85 κι έτσι έδωσε την ευκαιρία στον Σπανούλη να ισοφαρίσει.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ελληνας γκαρντ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με λιποθυμικό επεισόδιο.

Τόσο η ένταση και η στενοχώρια όσο κι ένα χτύπημα που δέχθηκε από τον Χάντερ τού προκάλεσαν έντονες ζαλάδες. 

Η ΑΕΚ ήταν διπλά άτυχη, αφού στην πρώτη φάση της δεύτερης παράτασης τραυματίστηκε στον αχίλλειο τένοντα και αποχώρησε ο Μπράουν (24 π.), ο οποίος εκτός των άλλων είχε ισοφαρίσει με τρίποντο, στέλνοντας το ματς στην πρώτη παράταση.

Πάντως, τόσο η δική του μαγνητική τομογραφία όσο και του Χέρστον (16π.) δεν έδειξαν κάτι σοβαρό, ανακουφίζοντας τον Γιούρι Ζντοβτς. 

◍ Με ένα καλάθι του Μούρτου και ένα κόψιμο του Χάγκινς, ο Αρης (Γουότερς 17) απέδρασε με 67-65 από την έδρα της Κηφισιάς (Ελ Αμίν 25) και διατήρησε το πλεονέκτημα για την κατάκτηση της 3ης θέσης. Η ομάδα του Πρίφτη μετράει 8 σερί νίκες και, αν νικήσει στην Πάτρα, ισοφαρίζει τις 9 συνεχόμενες που είχε πετύχει την περίοδο 2007-08. 

◍ Ο ΠΑΟΚ αντεπιτίθεται. Με τον Σχορτσανίτη (18 π.) και τον Βασιλειάδη (14 π.) ξανά στη σύνθεσή του γονάτισε τον Απόλλωνα Π. (Γουντς 12) με 80-67 και διεκδικεί την 5η θέση. 

◍ Αλμα για τη σωτηρία έκανε το Λαύριο (Κρούμπαλι 27) που επικράτησε με 79-67 του Αρκαδικού (Νούτινεν 15), αφού κάλυψε και τη διαφορά (8 π.) που είχε χάσει στον πρώτο γύρο. 

◍ Με άλλη μια ανατροπή, ο Κολοσσός (Ρέλεφορντ 35) κατάφερε να φύγει νικητής με 71-68 από την έδρα του Κοροίβου (Βασιλόπουλος 18). Οι Ροδίτες πατάνε γερά στα πλέι οφ, την ίδια ώρα που η ομάδα της Ηλείας που συνεχίζει να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα στη μάχη της παραμονής και γι’ αυτό θα ενισχυθεί με τον 27χρονο γκαρντ Κρις Αλεν. 

◍ Εφτάψυχη η Καβάλα (Κρομά 25) του Στιβ Γιατζόγλου, λύγισε με 103-102 το Ρέθυμνο (Ντελινικάιτις 24) στην παράταση και δείχνει αποφασισμένη να κυνηγήσει τη δύσκολη υπόθεση της παραμονής, μέχρι… τελευταίας ρανίδος.