ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ myrtomitraina
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η είδηση αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός επικράτησε με 91-85 του Πανιωνίου, στο κλειστό της Γλυφάδας, έκανε το 2-0 και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση των πλέι οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ. Και πως ο Εβάν Φουρνιέ, σε μία… διαστημική εμφάνιση, κατάφερε να σημειώσει 18 από τους 23 πόντους του στα πρώτα εννιά λεπτά, όσους είχε ολόκληρος ο Πανιώνιος στο πρώτο δεκάλεπτο (18-28).

Ωστόσο, όσα έγιναν μέχρι να ολοκληρωθεί το ματς παραπέμπουν στο περίφημο «πανηγύρι των ζουρλών», που είχε αναφέρει πριν από πολλά χρόνια ο τότε ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιάννης Φιλίππου. Η αναμέτρηση είχε δύο διακοπές, τη δεύτερη ένα λεπτό πριν από το φινάλε, με τη διάρκεια του αγώνα να… αγγίζει αυτή ενός αγώνα ΝΒΑ (2,5 ώρες)!

Η πρώτη διακοπή έγινε στο 2ο δεκάλεπτο, μετά από «διάλογο» που άνοιξε με την εξέδρα ο Σάσα Βεζένκοφ, επειδή ένας οπαδός τον έφτυσε… Οι διαιτητές ζήτησαν εκκένωση της εξέδρας πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού, κάτι που έγινε σε ποσοστό 50%. Ο Πανιώνιος ήταν πεισματάρης. Κάθε φορά που ο Ολυμπιακός έπαιρνε προβάδισμα, είχε τη δυνατότητα να το μειώνει και να φωνάζει «παρών» στην υπόθεση-νίκη.

Με το σκορ στο 85-89 και μετά από επιθετικό φάουλ εις βάρος του Κάναντι, επικράτησε νέα ένταση και μετά από απανωτές προειδοποιήσεις λόγω υβριστικών συνθημάτων, οι διαιτητές αποχώρησαν ξανά προς τα αποδυτήρια (δεχόμενοι και αντικείμενα από την κερκίδα), ζητώντας εκκένωση του πετάλου όπου βρίσκονταν οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανιωνίου. Περίπου 10 λεπτά αργότερα, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε, με τον Ολυμπιακό νικητή.

«Δεν θέλω να μείνω παραπάνω στο παιχνίδι, γιατί εδώ έχουμε έναν οχετό. Ελπίζω τα παιχνίδια να γίνονται σε καλύτερες συνθήκες», ήταν το σχόλιο του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Ελληνας προπονητής δεν έδωσε το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου λόγω αδιαθεσίας, με τον άμεσο συνεργάτη του, Χρήστο Παππά, να εξηγεί ότι μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις ο Τόμας Γουόκαπ. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή για να μάθει οριστικά τον αντίπαλό του στα playoffs της Ευρωλίγκας. Αυτός θα είναι ένας εκ των Ρεάλ Μαδρίτης, Παρί, Μπάγερν ή Ερυθρού Αστέρα (23 και 25 Απριλίου οι δύο πρώτες αναμετρήσεις στο ΣΕΦ, 21.30).

Περιμένοντας την Εφές

Ο Παναθηναϊκός φιλοδοξεί να «κλείσει» την προημιτελική σειρά στην έδρα του Περιστερίου (απόψε, 20.15 το Game 2), προκειμένου να συγκεντρωθεί στην Ευρωλίγκα. Αν ο Παναθηναϊκός επικρατήσει σήμερα, παίρνει την πρόκριση, αλλιώς η σειρά θα οδηγηθεί σε Game 3 στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» γνωρίζουν από το βράδυ της Παρασκευής (με τους πρωταθλητές Ευρώπης να επικρατούν του Ερυθρού Αστέρα στην παράταση με 111-104) ότι το εμπόδιο ανάμεσα στην επιστροφή τους στο Φάιναλ Φορ είναι η παλιά… αγάπη του Εργκίν Αταμάν, η Αναντολού Εφές.

Το πρώτο ματς θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 22 Απριλίου, ενώ το δεύτερο στις 24 Απριλίου, με το τζάμπολ να έχει οριστεί στις 21.30 και στις δύο αναμετρήσεις. Την εβδομάδα 28/4-4/5 η σειρά θα μεταφερθεί στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς ακόμα να έχουν οριστεί ημερομηνίες.

Σε τρίτο ματς ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ διέλυσε την ΑΕΚ με 94-69 (Ρέινολντς 17, Κατσιβέλης 16/Τάκερ 19) και η πρόκριση στα ημιτελικά θα κριθεί οριστικά στο τρίτο ματς, το οποίο θα διεξαχθεί στις 27 Απριλίου, λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των «Δικεφάλων» σε FIBA Europe Cup και BCL, αντίστοιχα.

Επίσης, στο Game 3 οδηγήθηκε η σειρά του Προμηθέα με την Καρδίτσα, με το buzzer beater του Νίκου Δίπλαρου να κάνει το 75-74 και το 1-1 (Χόρχλερ, Κασελάκης από 16/Γουόκερ 26).