Την 27η παρουσία του σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των Ανδρών, εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στην αναμέτρηση της Κυριακής θα προσπαθήσει να σηκώσει το τρόπαιο για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια (τελευταία φορά ήταν το 2021).
Ο πολυνίκης του θεσμού με 20 τίτλους, επικράτησε με 76-65 του Άρη, στην τετράδα του Final-8 που φιλοξενείται στα «Δύο Αοράκια».
Σε μία δυνατή αναμέτρηση, στην οποία κυριάρχησαν οι σκληρές άμυνες, τα νεύρα και οι… τεχνικές ποινές, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που εξαργύρωσε την ανωτερότητα του στο κομμάτι της παραγωγικότητας, στο οποίο πρωταγωνίστησε ο «ζεστός», Κέντρικ Ναν, με 20 πόντους, χαρίζοντας στους «πράσινους» την επιστροφή τους σε τελικό Κυπέλλου μετά το… περυσινό break (αποκλείστηκαν από τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά). Αξίζει να σημειωθεί ότι το «τριφύλλι» παρατάχθηκε δίχως τον Λούκα Βιλντόζα (αισθάνθηκε εχθές ενόχληση στο αριστερό γόνατο), ενώ έχασε τον Ματίας Λεσόρ στα μέσα της δεύτερης περιόδου, όταν αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές.
Από τον Άρη, που πλήρωσε τα 17 λάθη του και δεν κατάφερε να επαναλάβει τον προ λίγων ημερών «άθλο» του ΟΑΚΑ, όταν υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του εφετινή ήττα στην Α1 Ανδρών/Basket League, έλαμψε ο συνήθης-ύποπτος, Βασίλης Τολιόπουλος, με 21 πόντους, εκ των οποίων τους 17 στο πρώτο ημίχρονο.
- Τα δεκάλεπτα: 19-16, 44-33, 58-44, 76-65
- Διαιτητές: Παπαπέτρου, Τσολάκος, Κατραχούρας
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναθηναϊκός (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης 5 (1), Μπαλτσερόφσκι 5, Σλούκας 6, Γκραντ 10, Ναν 20 (2), Λεσόρ 6, Αντετοκούνμπο 5, Γκριγκόνις 4, Ερνανγκόμεθ 5 (1), Μήτογλου 10 (1), Μαντζούκας.
Άρης (Γιάννης Καστρίτης): Σλαφτσάκης, Σταρκ 5 (1), Σανόγκο 3 (1), Τολιόπουλος 21 (3), Κατσίβελης, Μπλούμπεργκς 7 (1), Μποχωρίδης 5 (1), Περσίδης, Ντε Σόουζα 7, Χάρελ 11 (2), Καλόγηρος, Μπάνκστον 6.
