Με αμφίβολη τη συμμετοχή του Κώστα Σλούκα, ο οποίος επανεμφανίστηκε μεν στην πολυσυζητημένη ήττα με τον Αρη αλλά συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, ο Παναθηναϊκός (15-10) υποδέχεται απόψε (21.15, NS Prime) στο κατάμεστο ΟΑΚΑ (ανακοινώθηκε sold out) την ισόβαθμη Φενέρμπαχτσε (15-10) του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (πλέον) αλλά και των Παπαγιάννη, Καλάθη, Ντόρσεϊ. Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα από τα πιο κομβικά ματς που απομένουν για τη διεκδίκηση μίας θέσης στην τετράδα που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Αντίθετα στη διάθεση του Εργκίν Αταμάν θα είναι οι Λεσόρ και Χουάντσο (με ειδικό νάρθηκα), οι οποίοι προφυλάχθηκαν τη Δευτέρα. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι θα εμφανιστούν χωρίς τον Ντεσόν Πιερ, ο οποίος λείπει εδώ και αρκετό καιρό λόγω θλάσης στον οπίσθιο μηριαίο.
«Δεν υπάρχει καμία ομάδα στην Ευρωλίγκα φέτος που να μην έχει κάνει ήττα στο εγχώριο πρωτάθλημα. Είναι φυσιολογικό να χάσεις ένα ματς στο πρωτάθλημα, ειδικά μετά από διπλή αγωνιστική όπου πρέπει να βρεις συγκέντρωσή σου. Το σημαντικό είναι ότι απομένουν 9 εβδομάδες στην EuroLeague και πρέπει να έχουμε μια καλή θέση στη βαθμολογία. Οταν αντιμετωπίσαμε τη Φενέρ πριν από τρεις μήνες ήμασταν μια διαφορετική ομάδα (δεν είχαν παίξει Μήτογλου και Ναν). Κι εκείνοι είναι όμως διαφορετικοί, άλλαξαν προπονητή. Πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ μας, ειδικά αυτό που παίζουμε μπροστά στο κοινό μας. Πρέπει να βρούμε καλό ροτέισον και καλά ποσοστά στην επίθεση γιατί όλοι οι παίκτες είναι κουρασμένοι από τα συνεχόμενα ματς» υπογράμμισε ο τεχνικός του «τριφυλλιού» Εργκίν Αταμάν.
Η Φενέρ έχει πολλά πρόσωπα με «πράσινο παρελθόν», αλλά κεντρικό θα είναι αυτό του Γιώργου Παπαγιάννη ο οποίος αποχώρησε με θόρυβο το καλοκαίρι προκαλώντας την έκρηξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου κατά του ίδιου, του ατζέντη του και του τότε προπονητή της τουρκικής ομάδας Δημήτρη Ιτούδη. Με προπονητή τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους προέρχεται από δύο εκτός έδρας ήττες (Μονακό, Ζαλγκίρις) στα τρία τελευταία ματς μακριά από την Πόλη. Νίκησε μόνο στη Βιλερμπάν.a
