Ο χθεσινός περίπατος στο Λαύριο έδωσε στον Παναθηναϊκό πολλές ευκαιρίες. Κατ’ αρχάς να παραμείνει αήττητος στο πρωτάθλημα, πριν υποδεχθεί την Παρτίζαν του Ομπράντοβιτς για την Ευρωλίγκα (την Παρασκευή) και τον Ολυμπιακό (22/1) για το πρωτάθλημα, αφού νίκησε άνετα με 92-76. Από εκεί και πέρα την τιμητική του είχε ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος επέστρεψε στα παρκέ ύστερα από ένα χειρουργείο στο γόνατο και 92 μέρες απουσίας, ενώ ο MVP της 21ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, Ματίας Λεσόρ, ξεκουράστηκε, παρακολουθώντας όλο το παιχνίδι από τον πάγκο. Εκτός από τον Γάλλο, δεν αγωνίστηκαν ο Σλούκας (για να ξεκουραστεί), ο Μπαλτσερόφσκι (πήγε στο νοσοκομείο με πόνους στην κοιλιακή χώρα) και φυσικά ο τραυματίας Βιλντόζα.
Ετσι βρήκε την ευκαιρία να κάνει μια ακόμη δήλωση ετοιμότητας ο Δημήτρης Μωραΐτης (12 π. σε 27’), να επιβεβαιώσει ο Κώστας Αντετοκούνμπο (16 π., 8 ρ. σε 32’) ότι έχει βρει ρυθμό και να πάρει πολύ χρόνο (31’) ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (10 π., 9 ρ.). Το Λαύριο (Καστανέδα 18), που έχασε τον ΝτεΤζούλους (πήγε στην Γκέτινγκεν) και έπαιξε χωρίς τον Χόχλερ, αρχίζει να νιώθει ότι η μάχη της σωτηρίας ξαναφουντώνει. Πάντως, πριν από το τζάμπολ τίμησε τον επί σχεδόν μια 20ετία προπονητή του και νυν συνεργάτη του Αταμάν, Χρήστο Σερέλη, αφιερώνοντάς του μια γωνιά στον τοίχο του γηπέδου με φωτογραφίες από στιγμές επιτυχιών.
Ο Ολυμπιακός, μετά την ήττα του και στην Μπασκόνια με 80-69, δείχνει ότι δεν έχει βρει ακόμη τον ρυθμό και τους ρόλους που θα ήθελε και συνεπώς αρχίζει να παίζει με ακόμη μεγαλύτερη πίεση για αποτελέσματα. Απόψε (20.15, ΕΡΤ 3) υποδέχεται τον Κολοσσό και την Πέμπτη τη Μακάμπι, την ομάδα την οποία είχε νικήσει στο Βελιγράδι και συνεπώς θα είναι σημαντική ώθηση να ζευγαρώσει τις νίκες απέναντί της. Μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα αμφιβολίας που προκύπτει από τη σύγκριση με την περσινή απολαυστική εικόνα αλλά και σε σύγκριση με τη φόρμα του Παναθηναϊκού, οι οπαδοί που ακολούθησαν την ομάδα στην Ισπανία, αποθέωσαν παίκτες και προπονητή δείχνοντας τη διάθεση να τους στηρίξουν τώρα που το χρειάζονται γι’ αυτό και ο κόουτς της αναμόρφωσης, Γιώργος Μπαρτζώκας, τους ευχαρίστησε και τους ζήτησε συγγνώμη που επέστρεψαν από την Ισπανία με… άδεια χέρια.
Από τα υπόλοιπα ματς της 14ης αγωνιστικής ξεχώρισαν η νίκη-οξυγόνο του Απόλλωνα Π. με 83-75 επί της κακής ΑΕΚ που ανησύχησε για τη διάσειση του Τίλμαν και η συντριπτική επικράτηση του Περιστερίου με το εκκωφαντικό 71-35 επί του καταβεβλημένου ΠΑΟΚ, που εκτός των άλλων πόνεσε με τον τραυματισμό του Μπελιάουσκας, εν όψει του αυριανού (19.30) «τελικού» της Πυλαίας με την Τόφας για την πρόκριση στους «16» του BCL. Στο Μαρούσι νίκησε ο καλύτερος Προμηθέας με 95-70, αλλά η συγκίνηση περίσσευε στην επιστροφή και τη βράβευση του προέδρου των επιτυχιών, Αρη Βωβού, ο οποίος οδήγησε την ομάδα των βορείων προαστίων σε επιτεύγματα εντός (τελικοί πρωταθλήματος και 2 Κυπέλλων) και εκτός Ελλάδας (κατάκτηση Σαπόρτα, ΤΟΡ 16 Ευρωλίγκας, τελικός FEL, ημιτελικός Κόρατς). Αποθεώθηκε και τιμήθηκε από τη νυν διοίκηση αλλά και από τρεις γενιές φιλάθλων που σήκωσαν πανό με «Ευχαριστώ».
