ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Γιάννης Ντεντόπουλος
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η διπλή αποστολή του Ολυμπιακού (11-8) στην Ισπανία, για τη δεύτερη σερί «διαβολοβδομάδα» του 2024, ξεκινάει απόψε (21.30, Novasports Prime) από τη Βαρκελώνη και θα συνεχιστεί την Παρασκευή (21.30) στη Βιτόρια. Οι «ερυθρόλευκοι», που προέρχονται από τέσσερις συνεχόμενες νίκες και πλέον αγωνίζονται πλήρεις, θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν την αναρρίχησή τους με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα (13-6), η οποία έχει μεν δύο νίκες περισσότερες, αλλά τον τελευταίο καιρό δείχνει μια αστάθεια στην απόδοσή της. Σε κάθε περίπτωση ο στόχος τους είναι να…. πάρουν το αίμα τους πίσω για την ήττα του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ με 77-68 και να επιβεβαιώσουν ότι πλέον έχουν αρχίσει να ξεπερνούν τα εμπόδια από τους τραυματισμούς και τις απουσίες που δεν τους άφηναν να βρουν τον ρυθμό τους.

«Δεν πιστεύω ότι οι 10 μέρες είναι ένα αντιπροσωπευτικό χρονικό δείγμα για να πεις αν μια ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, απλά είναι πολλά τα παιχνίδια που δίνεις μέσα σε 10 μέρες, που διαμορφώνουν μια άποψη. Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα με διαρκή παρουσία στα φάιναλ φορ. Εχει πολλές δυνατότητες γιατί μπορεί να φτιάξει πολλά διαφορετικά σχήματα σε επίθεση και άμυνα. Θεωρώ ότι είμαστε καλύτεροι από τον πρώτο γύρο, που χάσαμε στο γήπεδό μας, αφού πλέον έχουμε περισσότερους υγιείς παίκτες για να υπηρετήσουν το πλάνο μας. Πιστεύουμε πως αν παίζουμε καλά, μπορούμε να κερδίσουμε παντού» υπογράμμισε ο τεχνικός των νταμπλούχων Ελλάδας, ο οποίος έχει κοουτσάρει τους «μπλαουγκράνα» την άτυχη σεζόν 2016-17. Ολοι αναγνωρίζουν ότι αφενός δεν πρόλαβε να φτιάξει τη δική του ομάδα κι αφετέρου βρήκε ένα γερασμένο ρόστερ που έβγαλε τόσους τραυματισμούς ώστε εκείνοι οι οποίοι δεν έπαιζαν ήταν περισσότεροι από τους ετοιμοπόλεμους. Γι’ αυτό και όσες φορές έχει επιστρέψει ως αντίπαλος έχει χειροκροτηθεί. Μαζί του έχει 13 παίκτες, ενώ στην Αθήνα έμειναν οι Λούντζης, Πάππας και Τανούλης.

«Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ ολοκληρωμένη ομάδα που βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Λόγω της φιλοσοφίας του προπονητή πασάρουν πολύ καλά την μπάλα και πρέπει να τους χαλάσουμε την κυκλοφορία» δήλωσε ο προπονητής της καταλανικής ομάδας, Ρότζερ Γκριμάου, ο οποίος πέρασε μια φάση αμφισβήτησης. Στη διάθεσή του δεν θα έχει τον τραυματία Αλεξ Αμπρίνες, ο οποίος ταλαιπωρείται από τη μέση του και κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει να είναι έτοιμος στο «Copa del Ray».