Σε παράσταση του Μουστάφα Φαλ εξελίχθηκε το πέρασμα του Ολυμπιακού (Παπανικολάου 17) από την Πυλαία. Στη νίκη επί του ΠΑΟΚ (Μπελιάουσκας 20) με 77-63 ο Γάλλος γίγαντας όχι απλά κάλυψε την απουσία του Νικόλα Μιλουντίνοφ (τενοντίτιδα στο γόνατο) και έκανε τη διαφορά, αλλά ολοκλήρωσε με ένα εντυπωσιακό triple double: 10 πόντους, 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Μάλιστα ήταν το πρώτο, ύστερα από 1.670 ημέρες στην Α1, μετά από εκείνο του βραχύσωμου γκαρντ του Ρεθύμνου Αντονι Χίκι, ο οποίος είχε 14 πόντους, 10 ριμπάουντ και 16 ασίστ σε αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου στις 10 Απριλίου του 2019.
Η παρουσία του «Μους» ήταν αυτή που καθόρισε τη μορφή του αγώνα και βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» να περάσουν ανώδυνα τον σκόπελο του «δικεφάλου» έξι μέρες μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα στο ΣΕΦ και τρεις μετά τη χαμένη μάχη στην Πόλη από τη Φενέρμπαχτσε. Πλέον η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα περιμένει τα νέα από το μέτωπο των τραυματιών για να ξέρει αν στην εντός έδρας αναμέτρηση της Πέμπτης με την Μπασκόνια θα έχει ετοιμοπόλεμους τουλάχιστον τους Μιλουντίνοφ και Σίκμα, γιατί ο ΜακΚίσικ θέλει άλλες 20 μέρες.
Ο ΠΑΟΚ υπέστη πλήγμα χάνοντας στην πρώτη φάση του ματς τον βασικό σέντερ του, Τζαμάνι ΜακΝις, ο οποίος σήμερα θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία στο γόνατο.
Ο Παναθηναϊκός, μετά την απογοητευτική εμφάνιση και την ήττα στη Βαρκελώνη με το τιμητικό (σε σχέση με την εικόνα του ματς) 80-72, θα προσπαθήσει να ανασυνταχθεί στο αποψινό (20.15, ΕΡΤ-3) κεκλεισμένων των θυρών ραντεβού με τον Απόλλωνα Πάτρας. Οι «πράσινοι», μόνοι αήττητοι πλέον στο πρωτάθλημα, περιμένουν τους τραυματίες Σλούκα και Βιλντόζα και την άφιξη του Κέντρικ Ναν, η οποία μετατέθηκε για αύριο, ώστε να ετοιμαστούν ενόψει της δύσκολης εξόδου που τους περιμένει την Παρασκευή στο Βερολίνο, με τη βελτιωμένη Αλμπα. Το ζητούμενο είναι πώς θα αντιδράσουν οι παίκτες που τα… άκουσαν και δημόσια από τον προπονητή τους, Εργκίν Αταμάν, για την αγωνιστική τους παρουσία στο «Παλάου» και ειδικά ο Χουάντσο Ερνανγκόμεζ, ο οποίος συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις.
Ο Απόλλωνας, χωρίς τον Σταρκς, μετά την αποχώρηση του Νίκου Βετούλα είναι σε αναζήτηση προπονητή για να συνεχίσει την προσπάθεια παραμονής.
Το Σάββατο οι αναμνήσεις ξαναγύρισαν στον Αγιο Θωμά. Το Μαρούσι, διά χειρός του νέου προέδρου του, Δήμου Στασινόπουλου, τίμησε τον Βασίλη Σπανούλη όχι μόνο για την τετραετία (2001-05) που φόρεσε τη φανέλα του στο ξεκίνημα της επαγγελματικής του καριέρας, αλλά και για την προσφορά του στο μπάσκετ. «Θα είμαι πάντα ευγνώμων σε αυτή την ομάδα γιατί μου έδωσε τα εφόδια για όσα ακολούθησαν» τόνισε συγκινημένος ο «Kill Bill», ο οποίος οδήγησε το Περιστέρι (Χαντς 23) σε μια άνετη νίκη με 103-74. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν χωρίς τους βασικούς πλέι μέικερ Μπρίσκο και Πένο.
«Ο Αρης κάνει 1.000 φάουλ. Παίζει καράτε-μπάσκετ» ήταν η δήλωση της αγωνιστικής που έκανε ο Ισπανός προπονητής του Κολοσσού (Γκάουντλοκ 22), Κούρο Σεγκούρα, μετά την εντός έδρας ήττα της ομάδας του από τους Θεσσαλονικείς (Μπάνγκστον 21) με 88-78.
Η ΑΕΚ (Ραντλ 20) αποχαιρέτησε τη «Βέμπο» της, τον δημοσιογράφο που μετέδωσε τον αξέχαστο τελικό με τη Σλάβια στον θρίαμβο του 1968, Βασίλη Γεωργίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Στο παρκέ παρέσυρε με 103-88 την Καρδίτσα (Καμπερίδης 14), που παραμένει χωρίς νίκη.
