Πολύ κρίσιμο είναι για τον Παναθηναϊκό (1-4) το αποψινό (21.30, NS Prime) παιχνίδι του ΟΑΚΑ με αντίπαλο την Παρτίζαν (2-3) του Ομπράντοβιτς και του Παπαπέτρου, για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.
Με φόντο τη συναισθηματική φόρτιση που συνεπάγεται η νέα επιστροφή του Ζοτς αλλά και του μέχρι πρότινος αρχηγού, Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος μετακόμισε στο Βελιγράδι, υπάρχει η πίεση για τη νίκη που δημιουργείται από το γεγονός ότι οι «πράσινοι» ψάχνουν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη, η οποία είναι απαραίτητη για να εκτονωθεί η ανασφάλεια που προκλήθηκε από τις προηγούμενες εμφανίσεις που έγιναν αφορμή για την πρώτη διορθωτική κίνηση. Τρίτη ήττα σε τρία ματς μέσα στο «σπίτι», ειδικά από αντίπαλο που δεν είναι από τους ισχυρούς της διοργάνωσης, μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω τριγμούς.
Κόντρα στη σερβική ομάδα αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του ο Ντουέιν Μπέικον, ο οποίος αποκτήθηκε για να ενισχύσει την επιθετική εμβέλεια της ομάδας που «έχτισαν» Ράντονιτς και Πεδουλάκης, Επίσης επιστρέφει και ο Γκριγκόνις που δεν αγωνίστηκε εναντίον του Κολοσσού στο πρωτάθλημα. Από την άλλη, μοιάζει απίθανο να χρησιμοποιηθεί ο Αντριους, αφού είναι υποψήφιος προς αποχώρηση. Ο Ράντονιτς επιμένει πως η ομάδα του πρέπει να παίξει καλύτερη άμυνα απέναντι στον αντίπαλο τον οποίο νίκησε πέρυσι ως τεχνικός του Ερ. Αστέρα στους τελικούς της Αδριατικής Λίγκας.
«Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε και τον Μπέικον. Η θέση του Παναθηναϊκού στην κατάταξη δεν λέει κάτι. Επαιξε καλά μέχρι τώρα και αξίζει σεβασμό. Θα πρέπει να κάνουμε μια καλή εμφάνιση για να παραμείνουμε στο ίδιο επίπεδο με τους προηγούμενους αγώνες», ήταν τα λόγια του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.
«Θα είναι σίγουρα ένα σκληρό ματς, απέναντι σε ένα σπουδαίο κλαμπ, σε μια σπουδαία ομάδα. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις στο ΟΑΚΑ, όπου κι αν πάμε βέβαια κάποιος έχει αγωνιστεί εκεί, οπότε βοηθάμε ο ένας τον άλλο όσο καλύτερα μπορούμε. Θα είναι ένας σπέσιαλ αγώνας εξαιτίας της σχέσης μου με τον Παναθηναϊκό και με τον κόσμο του, ανυπομονώ», πρόσθεσε ο Ιωάννης.
Αξιοσημείωτο είναι πως χθες ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να κινηθεί για την απόκτηση του Δημήτρη Αγραβάνη, λόγω του «ερυθρόλευκου» παρελθόντος του και σεβόμενος την επιθυμία των οπαδών του «τριφυλλιού», ενώ άφησε αιχμές για τη συνεργασία του Διαμαντίδη με τη νέα διοίκηση της ΕΟΚ, με την οποία δεν έχει τις σχέσεις που είχε με την αντίστοιχη του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Παρεμπιπτόντως ο Διαμαντίδης έλυσε πέρυσι τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό.
Στο μεταξύ, ο Λαρεντζάκης προπονήθηκε κανονικά, οπότε ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί πλήρης αύριο (21.00) τη Βαλένθια στο ΣΕΦ.
