Με την Βαλένθια να «τορπιλίζει» την Αναντολού Εφές και την Ζαλγκίρις Κάουνας να σημειώνει μεγάλη ανατροπή απέναντι στην Βίρτους Μπολόνια, άνοιξε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής στη Euroleague.
H Βαλένθια πέρασε νικηφόρα με 92-91 από το «σπίτι» της πρωταθλήτριας Ευρώπης, πανηγυρίζοντας με ένα τεράστιο «διπλό» την πρώτη εφετινή επιτυχία της.
Στο Κάουνας, η Ζαλγκίρις κατάφερε να προστατεύσει την έδρα της από την μαχητικότατη Βίρτους Μπολόνια, στην βραδιά που ήταν αφιερωμένη στον Παούλιους Γιανκούνας, ο οποίος είδε την φανέλα του με το Νο13 να αποσύρεται.
Οι Λιθουανοί επικράτησαν με 68-65 των Ιταλών, βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 1-2, ενώ υποχρέωσαν την Βίρτους στη δεύτερη ήττα της.
Στο Τελ Αβίβ «έσπασε» το αήττητο της Μονακό στην εφετινή Euroleague. Οι Μοναγάσκοι χαμογέλασαν για ένα ημίχρονο, αλλά με τη Μακάμπι να «δένει» την άμυνα της στην επανάληψη, δεν άντεξαν και έπεσαν με το τελικό 78-70. Στο 2-1 πλέον το ρεκόρ των γηπεδούχων.
Συνέχεια στην αήττητη εφετινή ευρωπαϊκή πορεία της έδωσε η Φενερμπαχτσέ στην Πόλη. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ήταν καταιγιστική απέναντι στη Βιλερμπάν, την οποία και συνέτριψε με 84-61. Η τουρκική ομάδα ανέβασε στο 3-0 το ρεκόρ της, υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους στη δεύτερη ήττα τους.
Τη δεύτερη διαδοχική νίκη της πανηγύρισε η Μπαρτσελόνα στο Μόναχο. Οι «μπλαουγκράνα» δεν αισθάνθηκαν αντίσταση από την Μπάγερν και με το τελικό 84-73 βελτίωσαν σε 2-1 το ρεκόρ τους, υποχρεώνοντας τους Γερμανούς στην τρίτη ήττα τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην εφετινή διοργάνωση.
Η Αρμάνι Μιλάνο πήρε μεγάλο διπλό στην έδρα της Παρτίζαν με 80-75, υποχρεώνοντας την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε τρίτη διαδοχική ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις.
