Για τριάντα λεπτά ο Ολυμπιακός έφερε σε δύσκολη θέση και έδειξε ότι μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στην έδρα της Εφές. Ομως, στην τελευταία περίοδο πέτυχε συνολικά τρεις πόντους. Ετσι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, με εκτελεστή τον εκπληκτικό Μπομπουά, μετέτρεψε το 68-66 του 30’ στο τελικό 88-69. Αυτή ήταν η 4η εκτός έδρας ήττα των «ερυθρολεύκων» σε ισάριθμα παιχνίδια. Ετσι έπεσαν στο 6-4 και πλέον επιστρέφουν για ένα πολύ δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι που έχουν να δώσουν αύριο (21.00) στο σπίτι τους με τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ενώ τη Δευτέρα θα υποδεχθούν τον Παναθηναϊκό για το ντέρμπι του πρωταθλήματος, με στόχο να υπερασπιστούν το αήττητο της έδρας.
Η κατάρρευση της τελευταίας περιόδου συνέπεσε με την είσοδο του Κώστα Σλούκα (5 π. με 1/6) στη θέση του πλέι μέικερ. Η κάκιστη απόδοσή του σε συνδυασμό με την τραγική βραδιά του Τάιλερ Ντόρσεϊ (2 π. με 1/6 σουτ) στέρησε από τους Πειραιώτες δύο από τα ισχυρότερα «όπλα» τους στην επίθεση, η οποία δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο κρεσέντο του Ροντρίκ Μπομπουά, που ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ με 29 πόντους (7/10 τρίποντα). Αν εξαιρέσει κανείς τις φιλότιμες προσπάθειες του Βεζένκοφ (17 π.) και του συγκινητικού Φαλ (15 π.) συν τις μάχες που κέρδισε ο Γουόκαπ (9 π.), υπήρχαν πολλοί παίκτες που δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα.
Η Εφές, με την περιφέρειά της να βγάζει «φωτιές», τελείωσε με 21 ασίστ και μόλις 2 λάθη. Θεωρητικά, εκ κατασκευής είναι μια ομάδα που δεν ταιριάζει στον Ολυμπιακό λόγω των πολλών ποιοτικών γκαρντ που διαθέτει.
«Στην τελευταία περίοδο χάσαμε το μυαλό και τη συγκέντρωσή μας. Παίξαμε άλλο μπάσκετ από αυτό που έχουμε συνηθίσει, χωρίς ομαδικότητα. Κι έτσι φυσιολογικά η Εφές μας τιμώρησε» τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος, όπως αναμενόταν, δεν χρησιμοποίησε τον απροπόνητο Εϊσι που ήταν στην αποστολή αντί του τραυματία Ζαν Σαρλ για να προσαρμοστεί.
