Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε σαρξ ασθενής! Ο Βασίλης Σπανούλης προδόθηκε από τη θλάση που τον ταλαιπωρεί στη γάμπα και από χθες έμεινε οριστικά εκτός εθνικής ομάδας, εν όψει του προολυμπιακού του Καναδά (29/6 – 4/7). Ο τραυματισμός αυτός θα του στερήσει την ευκαιρία να επανεμφανιστεί ύστερα από 6 χρόνια με τη «γαλανόλευκη» για έναν «τελευταίο χορό».

Και ο Πιτίνο θα μείνει με το παράπονο ότι ενώ τον έπεισε να γυρίσει, δεν θα κοουτσάρει τον Ελληνα σταρ. «Η απουσία του μου αφήνει μια μεγάλη τρύπα στην καρδιά» δήλωσε ο Αμερικανός τεχνικός, ο οποίος δεν περίμενε ότι ο 39χρονος άσος θα τραυματιζόταν τόσο γρήγορα, αν και προερχόταν από ξεκούραση, αφού ο Ολυμπιακός είχε σταματήσει να αγωνίζεται με το τέλος της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, σε συνδυασμό με το δεδομένο ότι η επαγγελματική ομάδα των Πειραιωτών δεν συμμετέχει στην ελληνική Α1.

Από εκεί και πέρα, στη διάθεση του κόουτς μετά τα προχθεσινά «κοψίματα» έχουν μείνει 13 παίκτες, από τους οποίους θα πρέπει να αφαιρέσει άλλον έναν πριν από την Παρασκευή, ημέρα αναχώρησης με προορισμό τη Βικτόρια του Καναδά. Πρόκειται για τους: Ρογκαβόπουλο, Χρυσικόπουλο, Λούντζη, Κατσίβελη, Λαρεντζάκη, Καββαδά, Σλούκα, Χ. Γιαννόπουλο, Κ. Αντετοκούνμπο, Κασελάκη, Μήτογλου, Παπαγιάννη και Καλάθη.

Φανερά στενοχωρημένος, ο Σπανούλης βρέθηκε στη χθεσινή προπόνηση, την πρώτη μετά το «Ακρόπολις», και αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες και τους προπονητές, τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και τους ευχήθηκε «καλή επιτυχία». Εννοείται πως ούτως ή άλλως, μετά τις δεδομένες απουσίες Παπαπέτρου, Παπανικολάου, Πρίντεζη, Σπανούλη και φυσικά του Γιάννη (αλλά και του Θανάση) Αντετοκούνμπο, ο οποίος στις 3.30 μετά τα μεσάνυχτα ξεκινάει με τους Μπακς τους τελικούς της Ανατολής κόντρα στους Χοκς, η αποστολή με στόχο την πρόκριση γίνεται πλέον πολύ δύσκολη.

Ολη αυτή η περιπέτεια δεν αποκλείεται να έχει και προεκτάσεις για την επόμενη μέρα του Λαρισαίου legend της Ευρωλίγκας. Είναι πολύ πιθανό να επισπεύσει το «αντίο» στο μπάσκετ και σε σχέση με τον Ολυμπιακό, με τον οποίο ακόμη δεν έχει μιλήσει για του χρόνου. Από τη μία ο θάνατος του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και η αναστάτωση της οικογένειας και από την άλλη η διάθεση να τον αφήσουν να αφοσιωθεί στην προσπάθεια της Εθνικής δεν είχαν δώσει χρόνο για την καθιερωμένη τετ α τετ συζήτηση.

Την ίδια στιγμή, ο σχεδιασμός και οι μεταγραφές έχουν γίνει με την προοπτική ότι η πιθανή παραμονή του Σπανούλη θα έχει χαρακτήρα «τιμής ένεκεν» γιατί κανείς δεν αμφισβητεί ότι είναι ο παίκτης που άλλαξε την ιστορία της ομάδας. Πλην όμως, ο μεγαλύτερος αντίπαλος του βετεράνου γκαρντ είναι πια ο χρόνος και οι επιπτώσεις που έχει στις σωματικές αντοχές του, από τη στιγμή που η Ευρωλίγκα απαιτεί πλέον σκληρότητα και αθλητικότητα. Κάτι που φάνηκε στην προσπάθεια που έκανε να βοηθήσει την Εθνική, αλλά δεν μπόρεσε.

Παρεμπιπτόντως, η ελληνική ομάδα δεν πάει ως φαβορί στον Καναδά. Οι οικοδεσπότες, παρότι έχασαν κάποιους σημαντικούς NBAers (Μπιρτς, Ολίνικ, Κλαρκ, Τόμπσον), έχουν άλλους 8 που συμπεριλαμβάνονται στη 19άδα που προετοιμάζεται υπό τον Νικ Νερς, προπονητή των Ράπτορς. Πρόκειται για τους: Αλεξάντερ – Ουόκερ, Ντορτ (Πέλικανς), Μπάρετ (Νικς), Τζόζεφ (Πίστονς), Λάιλς (Σπερς), Μόλντερ, Ουίγκινς (Ουόριορς), Πάουελ (Μάβερικς). Από τους υπόλοιπους ξεχωρίζουν οι Μέλβιν Ετζιμ (Μπούντουτσνοστ), Ντόορνεκαμπ (Τενερίφη) και Μπελ – Χέινς (Μέρλινς). Οι προπονήσεις γίνονται στην Τάμπα, στις εγκαταστάσεις των Ράπτορς. Επίσης στην αποστολή της Τουρκίας, που είναι πιθανή αντίπαλος στον ημιτελικό, θα προστεθούν οι Φουρκάν Κορκμάζ και Ερσάν Ιλιασόβα για να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας του Σαρίτσα.