Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δύο μέρες μετά το χαμένο ντέρμπι του ΣΕΦ, με το οποίο συμπλήρωσε έναν αρνητικό απολογισμό 5 ηττών στα 6 τελευταία ματς της Ευρωλίγκας, η αποψινή (21.00, NS2) αναμέτρηση του Παναθηναϊκού (14-13) με την ΤΣΣΚΑ (18-9) στο ΟΑΚΑ έχει αποκτήσει τον χαρακτήρα ζωής και θανάτου.

Μπορεί οι «πράσινοι» να είναι 6οι και να έχουν ένα «λίπος» δύο παραπάνω νικών από τις ομάδες που συνωστίζονται διεκδικώντας θέση στην οκτάδα, ωστόσο ξέρουν ότι χρειάζονται τουλάχιστον τρεις νίκες στο δύσκολο πρόγραμμα που απομένει, αν θέλουν να αποφύγουν το κάζο του αποκλεισμού.

Ο Ρικ Πιτίνο, που βρίσκεται στριμωγμένος, κυρίως εξαιτίας της κακής εικόνας που βγάζει η ομάδα του τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση με αποκορύφωμα το αρνητικό ρεκόρ 1/20 τρίποντα κόντρα στον Ολυμπιακό, προσπαθεί να ανυψώσει το φρόνημα των παικτών του. Χθες εξομολογήθηκε ότι η κατάσταση του θυμίζει την εποχή που πάλευε για την πρόκριση στη March Madness με το Λούιβιλ.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι νιώθει τέτοια ανυπομονησία για την αναμέτρηση με τη «ρωσική αρκούδα» σε βαθμό που ένιωθε ότι θα μείνει άυπνος. «Εβλεπα μια εκπομπή για τους Σπαρτιάτες τις προάλλες. Ηταν λιγότεροι. Αν δεν τους είχαν προδώσει, μπορεί να είχαν κερδίσει. Θέλουμε τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά των Σπαρτιατών για να νικήσουμε την ΤΣΣΚΑ και τη Φενέρμπαχτσε», δήλωσε χαρακτηριστικά. Εννοείται ότι ο ΠΑΟ θα παραταχθεί χωρίς τον Νίκο Παππά που έχει απομακρυνθεί από την ομάδα.

«Μετά τις τρεις σερί ήττες του Παναθηναϊκού το ματς γίνεται ακόμη πιο δύσκολο», υπογράμμισε από την πλευρά του ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης.