Οι τραυματίες Μιλουντίνοφ και Παπανικολάου ταξίδεψαν κανονικά στο Τελ Αβίβ και θα είναι στη διάθεση του προπονητή τους για το αποψινό (21.05, NS2), κρίσιμο παιχνίδι του Ολυμπιακού (12-9) με τη Μακάμπι (9-12). Ενα παιχνίδι το οποίο εκτός από τεράστια βαθμολογική σημασία και για τις δύο ομάδες έχει και έντονη συναισθηματική φόρτιση.
Αφ’ ενός γιατί ο Ντέιβιντ Μπλατ επιστρέφει, για μία ακόμη φορά, αλλά για πρώτη ως τεχνικός των «ερυθρολεύκων», ως αντίπαλος στην έδρα της ομάδας που οδήγησε στην κορυφή της Ευρωλίγκας το 2014 και από την άλλη γιατί αυτή είναι και η πρώτη φορά που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα βρεθεί, ως προπονητής της Μακάμπι αντίπαλος με την ομάδα που κοουτσάρισε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.
«Δεν παίζουν Μπλατ-Σφαιρόπουλος αλλά Μακάμπι-Ολυμπιακός», ξεκαθάρισε ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής της ομάδας του Πειραιά, ο οποίος θυμήθηκε την ταινία «Face off» με πρωταγωνιστές τους Νίκολας Κέιτζ και Tζον Τραβόλτα, οι οποίοι με βάση το σενάριο έκαναν πλαστική και άλλαξαν πρόσωπα: «Αν και μου λένε ότι μοιάζω με τον Κέιτζ, θα προτιμούσα να παίξω τον ρόλο του Τραβόλτα».
Παρεμπιπτόντως ο Μπλατ αρνήθηκε να αναλύσει την απόφαση για την απόκτηση του Μπριάντε Ουέμπερ, ο οποίος ανακοινώθηκε και επίσημα χθες από την πειραιώτικη ΚΑΕ, κρίνοντας ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. «Αυτή τη στιγμή η προσοχή μας είναι στο παιχνίδι με τη Μακάμπι. Θα ήμουν κάτι παραπάνω από χαρούμενος να μιλήσω για τη νέα προσθήκη μας τις επόμενες μέρες», απάντησε.
Από την άλλη, ο Σφαιρόπουλος τόνισε την ιδιαίτερη φόρτιση που έχει το ματς, αλλά υπενθύμισε ότι στις εποχές του επαγγελματισμού, το συναίσθημα μπορεί να μπει στην άκρη για 40 λεπτά. Η Μακάμπι, που προέρχεται από τη βαριά ήττα στη Βιτόρια και μία ακόμη ήττα στο πρωτάθλημα του Ισραήλ από τη Χολόν, ποντάρει στην έδρα της για να συνεχίσει να μένει στο κυνήγι για μια θέση στα πλέι οφ. Μια εντός έδρας ήττα, στο συγκεκριμένο παιχνίδι, μπορεί να της στοιχίσει ακριβά.
