Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Την πιο δύσκολη αποστολή του, μέχρι την επόμενη, έχει απόψε (19.00, NS2) ο Ολυμπιακός (3-1) στη Μόσχα. Στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και μία εβδομάδα πριν επισκεφτεί τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, δοκιμάζεται στην έδρα της πανίσχυρης και αήττητης (μαζί με τη Ρεάλ Μ.) ΤΣΣΚΑ (4-0).

Είναι ένα ματς στο οποίο ο Μπλατ και οι παίκτες του θα τεστάρουν τον χαρακτήρα και την ποιότητά τους.

Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη των «ερυθρολεύκων» στη ρωσική πρωτεύουσα, όπου ξεκίνησαν τη σεζόν με εμφατική νίκη επί της Χίμκι. Είναι επίσης το τρίτο παιχνίδι τους εκτός έδρας, όπου παραμένουν αήττητοι (νίκησαν και στη Βιτόρια).

Βέβαια η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είναι σαφώς πιο ποιοτική, τόσο από πλευράς υλικού, προσωπικοτήτων όσο και από πλευράς συνόλου κι αυτή είναι μια καθοριστική παράμετρος που αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας.

Και τον αυξάνει επικίνδυνα αν αναλογιστούμε ότι η δύναμη της «ρωσικής αρκούδας» βρίσκεται στην τριπλέτα των περιφερειακών ΝτεΚολό, Ροντρίγκεζ, Χίγκινς, εκεί που ο Ντέιβιντ Μπλατ θα στερηθεί των υπηρεσιών του πολύτιμου Στρέλνιεκς.

Το πιο θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι πρόκειται για ένα ματς χωρίς ουσιαστικό άγχος, αφού η ΤΣΣΚΑ, όταν παίζει στο σπίτι της, είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί και σπάνια κάνει ήττες στην κανονική περίοδο. Το πρόβλημά της, ειδικά απέναντι στους Πειραιώτες, είναι όταν τους συναντάει στα φάιναλ φορ, όπου μετράει 4 σερί ήττες: στην Πόλη (τελικός 2012), στο Λονδίνο (ημιτελικός 2013), στη Μαδρίτη (ημιτελικός 2015), στην Κωνσταντινούπολη (ημιτελικός 2017).

Κεντρικά πρόσωπα της αναμέτρησης είναι σίγουρα ο Χάινς, ο Χάντερ και ο Χάκετ που φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού και πλέον άλλος περισσότερο (Χάινς από το 2013) και άλλος λιγότερο (Χάκετ από το καλοκαίρι) παίζουν για την ΤΣΣΚΑ.

Θα είναι και ο κόουτς της ελληνικής ομάδας, Ντέιβιντ Μπλατ, που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη Ρωσία γιατί το 2007 οδήγησε την Εθνική της στην κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ μέσα στην Ισπανία, ενώ το καλοκαίρι αναπτύχθηκε έντονη φημολογία ότι υπήρχε περίπτωση να αντικαταστήσει τον Ιτούδη στο τιμόνι της.

Τελικά ο Ελληνας κόουτς έμεινε και ο Αμερικανοϊσραηλινός ανέλαβε να ξαναφέρει τον Ολυμπιακό στον δρόμο των επιτυχιών ύστερα από δύο χρόνια χωρίς τίτλο.