Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στο κατάμεστο «Δ. Τόφαλος», το κοινό της Πάτρας είδε από κοντά τα αστέρια του πρωταθλήματος, απόλαυσε ένα ευχάριστο τριήμερο και ένα εξίσου ευχάριστο παιχνίδι με μεγάλο σκορ, όπως έπρεπε δηλαδή. Οι «World Stars» είχαν περισσότερα «καύσιμα» και κέφια οπότε νίκησαν τελικά τους «Greek Stars» με 144-137.

Ωστόσο, τον τίτλο του MVP κατέκτησε παίκτης από τους ηττημένους. Εκτός από τα κατορθώματα (22 πόντοι με 11/13 σουτ και 9 ριμπάουντ) και το ταμπεραμέντο, έπαιξε ρόλο και το επίθετο του Θανάση Αντετοκούνμπο, που έδειξε τον… δρόμο στον Γιάννη ο οποίος σε μία εβδομάδα μετέχει ως πενταδάτος, στο δεύτερο σερί «All Star Game» του ΝΒΑ.

ΜακΦάντεν, Πρίντεζης, Σπανούλης, Χάρις συναγωνίστηκαν στα τρίποντα, Αντετοκούνμπο, Μούντι, Μουρ έκαναν τα καλάθια να αναστενάξουν από τα καρφώματα, ενώ δεν έλειψαν και τα πειράγματα μεταξύ των πρωταγωνιστών.

Από τους πρωταγωνιστές του 22ου «All Star Game», που επέστρεψε στο μπασκετικό καλεντάρι ύστερα από τέσσερα χρόνια, με μεγάλη επιτυχία, ήταν ο Αντώνης Κόνιαρης ο οποίος έκανε το νταμπλ στους διαγωνισμούς τριπόντων.

Αφού νίκησε το Σάββατο τον διαγωνισμό των νέων (18-13 τον Ανδρέα Σκούφη του Προμηθέα), χθες πήρε και τον διαγωνισμό των μεγάλων. Προκρίθηκε με την καλύτερη επίδοση (17 β.) και στον τελικό επικράτησε του Σακελλαρίου με 20-14.

Στα καρφώματα θριάμβευσε ένας παίκτης με ύψος μόλις 1,78! Ο Στέφαν Μούντι του Ρεθύμνου χρησιμοποίησε τον Θανάση Αντετοκούνμπο για να δώσει την παράστασή του και να πάρει τον τίτλο στον τελικό από τον Τζάκι Κάρλσον του Ρεθύμνου, που έκανε προσπάθειες οι οποίες όμως δεν του βγήκαν.

Ο παλιός είναι αλλιώς

Στο παιχνίδι που αποτέλεσε καινοτομία στην αναβίωση της διοργάνωσης, το Σάββατο, η εμπειρία των «All Time Stars» νίκησε τα νιάτα αλλά και τον σεβασμό των «Rising Stars» (Μήτογλου 23) με 108-92, με MVP τον Θοδωρή Παπαλουκά, ο οποίος τελείωσε το ματς με 15 πόντους, 2 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Μαζί του βρέθηκαν πολλοί θρύλοι του ελληνικού μπάσκετ που καταχειροκροτήθηκαν: Φώτσης 3 (1), Διαμαντίδης 6 (2), Παπαδόπουλος 10, Βούκσεβιτς 9 (3), Γιαννούλης 10, Αργυρόπουλος 5 (1), Χαραλαμπίδης 3 (1), Παπανικολάου 5 (1), Ντικούδης 10, Τσαρτσαρής 8, Κακιούζης 2, Βετούλας 3 (1), Χατζής 8 (2), Ρεντζιάς 2, Αλβέρτης 13 (3) και Υφαντής 6 (2), η σύνθεση των νικητών.

Τον διαγωνισμό καρφωμάτων «καθάρισε» ο Γιώργος Τσαλμπούρης (Κολοσσός) που επικράτησε στον τελικό του Μήτογλου (ΠΑΟ), μαζεύοντας πέντε «10άρια» και εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του και στον διαγωνισμό των μεγάλων.

Στον αγώνα των επιλέκτων της ΟΣΕΚΑ ο Πελασγός επικράτησε του Πέλοπα με 50-43 και με πολυτιμότερο παίκτη τον Γιώργο Μακρή. Τον αντίστοιχο διαγωνισμό τριπόντων νίκησε ο Περικλής Τσαπανίδης.