Τι να γράψεις γι’ αυτά τα παιδιά και τον επικό θρίαμβο που πέτυχαν στον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ U-20. Στο σημείο που έμοιαζαν να καταρρέουν και να δίνουν μια εύκολη πρόκριση στη Λιθουανία, σαν να γύρισε ξαφνικά ο διακόπτης τους!
Ουσιαστικά, επέστρεψαν από το -15 και ολοκλήρωσαν τον αγώνα με μια πανηγυρική νίκη με 76-72, αποτέλεσμα που τους δίνει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Επόμενο εμπόδιο για τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου είναι αύριο η πανίσχυρη Ισπανία (21.15, NS2) και φυσικά μοναδικό στόχο πλέον αποτελεί η κατάκτηση ενός εκ των τριών μεταλλίων. Ιδανικά, μια θέση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.
Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των Ελλήνων διεθνών και τα αλλεπάλληλα τρίποντα των αντιπάλων έφτασαν το σκορ στο 46-61 δύο λεπτά πριν από το τέλος του γ’ δεκαλέπτου.
Και κάπου εκεί ξεκίνησε η τρομερή ανατροπή που σφραγίστηκε με την εντυπωσιακή προσπάθεια του Αντώνη Κόνιαρη.
Ενώ απέμεναν 24 δευτερόλεπτα για τη λήξη της αναμέτρησης, με το σκορ να είναι ισόπαλο, ο νεαρός γκαρντ πήδηξε στον… Θεό για να πάρει ένα επιθετικό ριμπάουντ και στην εξέλιξη της φάσης σκόραρε έξω από τα 6,75 μ. δίνοντας αέρα κρίσιμο προβάδισμα στην ελληνική ομάδα (74-71)!
«Δεν έχω ξαναφτάσει ποτέ τόσο ψηλά, δεν ξέρω πώς τα κατάφερα. Δεν ξέρω καν πώς το γυρίσαμε! Δέκα φορές να το δω, δεν θα ξέρω το πώς και πάλι» είπε εκστασιασμένος ο ύψους 1,92 μ. 19χρονος γκαρντ, ο οποίος ήταν 100% εύστοχος από τη γραμμή του τρίποντου (5/5).
Με 21 πόντους και εννιά ριμπάουντ τελείωσε τον αγώνα ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος συμβάλλοντας σημαντικά στον άθλο. «Ούτε κι εγώ δεν ξέρω πού βρήκαμε το κουράγιο. Παίξαμε σωστά στο τέλος. Είχαμε ψυχραιμία. Ο Κόνιαρης έβαλε το κρίσιμο σουτ» ήταν τα λόγια του 20χρονου φόργουορντ του Παναθηναϊκού.
Σπουδαία νίκη πέτυχε η Γαλλία, η οποία με 86-67 άφησε εκτός συνέχειας τη Σερβία και στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει αύριο το Ισραήλ (19.00, NS2).
