Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) στον Αυλώνα Αττικής παρουσιάστηκαν χθες γύρω στις 3.00 το μεσημέρι τα αδέλφια Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο για να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία αν και, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, μετά την ένταξή τους στις Ενοπλες Δυνάμεις υπέβαλαν, όπως δικαιούνταν, αίτημα διακοπής της θητείας.

Διακοπή που πιθανώς να πραγματοποιηθεί μετά την ορκωμοσία τους, η οποία θα γίνει στις 5 Αυγούστου. Αν και τα δυο αδέλφια παρουσιάστηκαν «μαυροσκούφηδες», θα ενταχθούν, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΣ, στο Οπλο των Διαβιβάσεων και η θητεία που θα υπηρετούσαν -καθώς είναι Ελληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό- είναι μόνο τρεις μήνες.

Ο 22χρονος άσος των Μιλγουόκι Μπακς και ο 24χρονος αδερφός του έφτασαν στο στρατόπεδο συνοδευόμενοι από τον μάνατζέρ τους και αμέσως μετά την είσοδό τους στο στρατόπεδο κατευθύνθηκαν με όχημα του στρατού στο στρατολογικό γραφείο, προκειμένου να καταθέσουν την αίτηση διακοπής μέχρι τον επόμενο Μάιο.

Παλιό το σενάριο

Στον Σταύρο Κοντονή αποδίδεται από πολλούς το σενάριο για υποψηφιότητα Περάκη ως «οικουμενικού» προέδρου στην ΕΠΟ. Πρόκειται για το γνωστό μέλος της ΕΕΑ και επικεφαλής της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη νέα νομοθετική παρέμβαση στον αθλητισμό, που μπαίνει οσονούπω σε δημόσια διαβούλευση.

Πάντως εμείς μαθαίνουμε πως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Η ιδέα για τον Περάκη όντως είχε προωθηθεί από τον υφυπουργό Αθλητισμού, αλλά πριν από αρκετό καιρό.

Οχι τώρα πλέον, τουλάχιστον με βάση τις δικές μας πληροφορίες. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν πως αυτό το σενάριο έχει υιοθετηθεί τελευταία και προωθείται περισσότερο από την πλευρά της ΕΠΟ, άγνωστο γιατί.

Ο Σιμόες και ο Μουτσοντρίγκο

Μήπως ένας επιπλέον λόγος που, παρά τα όσα εκπληκτικά συμβαίνουν, ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς παραμένει ακόμη στην ΑΕΚ είναι η υπόθεση του Σιμόες; Μήπως το μεγάλο «όπλο» του νυν τεχνικού διευθυντή είναι πως έχει πείσει τη διοίκηση πως σε συνεννόηση με τον φίλο του μάνατζερ του Πογέτ θα διασφαλίσουν ότι θα γίνει μια πάρα πολύ καλή πρόταση από την Μπέτις για τον Πορτογάλο; Που θα πλησιάζει ακόμη και το ποσό της ρήτρας του, που είναι στα 7 εκατ. ευρώ; Στην πιάτσα πάντως ο ίδιος το διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία εδώ και εβδομάδες πως… έρχεται αυτή η πρόταση. Προς το παρόν βέβαια έρχεται με τον ίδιο τρόπο που ερχόταν ο Μουτσοντρίγκο από το Περού για τον Ολυμπιακό, όπως θα θυμούνται οι παλιότεροι…

Παρέλαση

Διάφοροι ατζέντηδες παρελαύνουν αυτές τις μέρες από το ξενοδοχείο της αποστολής του ΠΑΟΚ. Χθες το πρωί έκανε την εμφάνισή του ο εκπρόσωπος του Ζάιρο και προχθές ο γνωστός Ελληνας, Πολ Κουτσολιάκος που έχει συνεργασία με τέσσερις παίκτες του ΠΑΟΚ (Τζαβέλλας, Τζιόλης, Κουλούρης και Πέλκας). Οι πληροφορίες τον θέλουν να έχει κάνει κυρίως συζήτηση με τον Μίχελ για την αναπροσαρμογή συμβολαίου του Τζαβέλλα.

Για το παρελθόν και το μέλλον

Δύο πράγματα φρόντισε να υπογραμμίσει ο Στέφανος Καπίνο στη συνέντευξη που παραχώρησε στα μίντια, σε αυτό το διάστημα της προετοιμασίας του Ολυμπιακού στο Βέλγιο και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Το ένα είναι ότι περίμενε από πέρυσι αυτή τη στιγμή, να παίξει βασικός κάτω από την «ερυθρόλευκη» εστία, καθώς γνώριζε ότι την πρώτη του χρονιά δεν ήταν καθόλου απλό να βγάλει εκτός μάχης τον Ρομπέρτο και με αυτόν τον τρόπο ίσως να στέλνει και το μήνυμα σχετικά με τον ερχομό του Λεάλι, τον οποίο θέλει να δοκιμάσει η Γιουβέντους στον Πειραιά.

Και το δεύτερο, ότι από μικρό παιδί που μεγάλωσε στη Νίκαια ήταν οπαδός του Ολυμπιακού αφού αντιλαμβάνεται ότι είναι πολύ πιθανό στην πρώτη στραβή οι οπαδοί της ομάδας του να θυμηθούν την… ποδοσφαιρική του καταγωγή κι αυτό δεν θα ήταν καθόλου ευχάριστο για τον 22χρονο γκολκίπερ.

Αργύρης… Στραματσόνι

Γκάφα άνευ προηγουμένου έκαναν τα ΜΜΕ στην Γκάνα στο περιθώριο της ενημέρωσης για τη μεταγραφή του Μουμπάρακ Γουακάσο στον Παναθηναϊκό. Στο ρεπορτάζ, συγκεκριμένα, φιλοξενούνται δηλώσεις του διεθνούς μέσου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι πήρε διαβεβαιώσεις από τον προπονητή του στο «τριφύλλι» για τον χρόνο συμμετοχής που θα έχει στη νέα ομάδα της καριέρας του. Μέχρι εδώ όλα καλά. Με τη διαφορά ότι ως προπονητής που φέρεται να έδωσε στον Γουακάσο τις εγγυήσεις εμφανίζεται ο… Αργύρης Πεδουλάκης.

Εφεση

Εφεση άσκησε ο Παναθηναϊκός για την ποινή της μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών που του επιβλήθηκε από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο. Το «τριφύλλι» τιμωρήθηκε με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του στο ματς με τον ΠΑΟΚ για την 2η αγωνιστική των playoffs, ωστόσο οι ιθύνοντες της ομάδας θεωρούν ότι η ποινή είναι πέρα για πέρα άδικη και άσκησαν αμέσως έφεση ευελπιστώντας ότι θα δικαιωθούν.

Καίγονται

Ο Χοσέ Κάνιας έκανε ατομικές προπονήσεις στο διάστημα που δεν είχε κλείσει η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ και σύμφωνα με όσα υποστηρίζει δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να είναι έτοιμος. Πιστεύει μάλιστα ότι θα είναι σε κατάσταση να προσφέρει στα ματς του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ιβιτς καίγεται να δει τα λόγια του να επαληθεύονται γιατί οι αδυναμίες στον χώρο μπροστά από τα στόπερ δεν κρύβονται.

Ο… διάδοχος του Νεϊμάρ

Μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ με τον Μιλοβάνοβιτς, σύμφωνα με τους Αργεντινούς η Ενωση ετοιμάζεται να φέρει στην Ελλάδα τον 26χρονο Πατρίσιο Ροντρίγκεζ, που πριν από τέσσερα χρόνια η Σάντος είχε… κλέψει μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού και τον πήρε στη Βραζιλία σαν διάδοχο του Νεϊμάρ!

Ο κοντόσωμος, ύψους 1,72 εξτρέμ έγινε κολλητός του Νεϊμάρ στη μια σεζόν που έπαιξαν μαζί, αλλά διάδοχός του δεν κατάφερε να γίνει. Δεν ήταν ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος Αργεντινός για τον οποίο η Βραζιλία δεν αποδείχτηκε ποδοσφαιρικός παράδεισος.

Με την ΑΕΚ μιλάει εδώ και μια εβδομάδα περίπου, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, και υπάρχει συμφωνία στο οικονομικό. Οι δυο πλευρές είναι στη συνεννόηση για το πότε θα έρθει εδώ με τον μάνατζερ και τον πατέρα του για να κλείσει η μεταγραφή. Στην ΑΕΚ προσπάθησαν αυτό να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά φαίνεται πως το πιθανότερο είναι πως θα έλθει Δευτέρα ή Τρίτη. Εκτός απροόπτου φυσικά…

Εσπευσμένα

Ο Ρόμπερτ Μακ είχε άδεια μέχρι τις 18 Ιουλίου, από χθες όμως εντάχθηκε στην αποστολή του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο ίδιος θέλησε να βάλει τέλος στις διακοπές του και να επιστρέψει νωρίτερα, όμως πολλοί πιστεύουν ότι έπαιξε ρόλο και η ανετοιμότητα του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Η «ρελάνς» των Αγγλων για τον Γάλλο

Η πώληση του Αρτούρ Μαζουακού αναμένεται να αποτελέσει την αφετηρία για τις επόμενες αγορές του Ολυμπιακού, με το ενδιαφέρον των «ερυθρόλευκων» να εντοπίζεται από εδώ και πέρα στην απόκτηση ενός εξτρέμ κι ενός στόπερ.

Σύμφωνα μάλιστα με τον προϋπολογισμό, τα περισσότερα ή σχεδόν όλα τα χρήματα που θα μπουν στο ταμείο από την παραχώρηση του Γάλλου θα τοποθετηθούν σε αυτές τις δύο θέσεις που κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές από τους αρμόδιους.

Για τον Μαζουακού υπάρχει ήδη στα χέρια του Ολυμπιακού η πρόταση από τη Λιόν που προσεγγίζει τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι Αγγλοι υποστηρίζουν ότι η Σάντερλαντ είναι διατεθειμένη να ανεβεί στα 11 εκατομμύρια και αν πράγματι φτάσει σε αυτά τα επίπεδα τότε η σεμνή τελετή αναμένεται να πάρει τέλος. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα βρέθηκε στην Αγγλία ο ατζέντης του Μαζουακού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

«Ασ’ το να περάσει…»

Εντάξει, στην ΑΕΚ είναι συνηθισμένο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς να γίνεται προσφιλής στόχος για κάθε πιθανό ή απίθανο που θέλει να του φορτώσει ο καθένας. Το ίδιο τροπάριο έχουμε και πάλι τις τελευταίες μέρες από πολλές πλευρές. Και όντως έχει ευθύνες σε τελική ανάλυση για όσα στραβά έχουν συμβεί την τελευταία τριετία, αλλά έχει μερίδιο και σε όσα καλά έχουν γίνει, για να μην τρελαθούμε κιόλας.

Σε κάθε περίπτωση, κατά τη γνώμη μας, αν υπάρχει ένα σοβαρό θέμα που εμποδίζει τον Ντούσκο να είναι όσο αποτελεσματικός θα ήθελε και ο ίδιος στον ρόλο–κλειδί του εκτελεστικού διευθυντή δεν είναι άλλο από το ότι ποτέ δεν διακρινόταν για την ευκολία και την ταχύτητα που κατέληγε σε σημαντικές αποφάσεις.

Μια τάση προς την αναβλητικότητα που συνδυάζεται και με μια ιδιαίτερη οπτική που έχει για την «προστασία της εικόνας της ομάδας προς τα έξω» τον έχει εμποδίσει ώς τώρα να παίξει τον ρόλο που θα έπρεπε να έχει παίξει για να μην οδηγείται η ΑΕΚ σε καταστάσεις σαν αυτή που περνάει τα τελευταία 24ωρα με επίκεντρο τον Μιλοβάνοβιτς. Το «άσ’ το να περάσει, μη δώσουμε δικαίωμα, θα δούμε μετά» δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή.