Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ολα τα είχε η διαμάχη των «μεγάλων» της Σούπερ Λίγκας, τα «εθνο-φυλετικά της έλειπαν». Σκληρές οι αντιδράσεις του Ιβάν Σαββίδη για τον χαρακτηρισμό «φιλοξενούμενους στη χώρα μας» σε ανακοινώσεις του Ολυμπιακού, αλλά και για τη φερόμενη ως άμεση ερώτηση στη σύσκεψη της Σούπερ Λίγκας, του αντιπροέδρου της ΠΑΕ του Πειραιά, Θόδωρου Γιαννίκου, στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, αν είναι Ελληνας. 

Μάλιστα χθες υπήρξαν και δηλώσεις του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Χρήστου Τοπαλίδη, που χαρακτήριζε «ακραία ρατσιστικές» αυτές τις αναφορές και ζητούσε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός να ανασκευάσει. 

Την ιστορία, πάντως, την ξεκίνησε ένα επιθετικό άρθρο του πάλαι ποτέ «θεωρητικού» του νεοφιλελευθερισμού στη χώρα μας, Ανδρέα Ανδριανόπουλου, με τίτλο ο «Ρωσοπόντιος εξολοθρευτής». Που πριν από τις αντιδράσεις του ίδιου του Σαββίδη, είχε προκαλέσει δημόσια την αντίδραση του Γιάννη Μπουτάρη. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε κατηγορήσει για ρατσιστική συμπεριφορά και για πρόκληση βίας μεταξύ των οπαδών, τον Ανδριανόπουλο. 

Τα κεράκια του «Ζοτς» 

Στο Κράσνονταρ, εκεί όπου σήμερα η Φενερμπαχτσέ θα αντιμετωπίσει τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, στο ντέρμπι κορυφής του ομίλου του Παναθηναϊκού, γιόρτασε τα γενέθλιά του ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο πολυνίκης προπονητής της Ευρωλίγκας χθες έγινε 56 ετών και έσβησε τα κεράκια του την ώρα του φαγητού, μαζί με όλη την ομάδα, σε μια μίνι γιορτή που οργανώθηκε επί τούτου. Με δεδομένο ότι ακολουθούσαν δύο ματς εκτός έδρας, ένα για το πρωτάθλημα και ένα για την Ευρωλίγκα, οι οπαδοί της ομάδας τού είχαν ευχηθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, με ένα ειδικό happening που του ετοίμασαν μόλις τελείωσε το παιχνίδι με τον Ερ. Αστέρα. 

Οι Κινέζοι και ο Ιντέγε 

Στην προσφορά που προέκυψε από την Κίνα, τον προηγούμενο Γενάρη, αναφέρθηκε ο Ιντέγε Μπράουν σε δηλώσεις του προς το BBC. «Ηταν μια απίστευτη πρόταση για την ομάδα, και όσον αφορά τα χρήματα ήταν μεγάλη πρόκληση για κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά επέλεξα να μείνω εδώ. Ειλικρινά, δεν έχω λόγο να φύγω από τον Ολυμπιακό. Μου έχουν δείξει αγάπη, και αυτό είναι το κατάλληλο μέρος για μένα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής, και όντως οι «ερυθρόλευκοι» δεν θέλησαν να παραχωρήσουν καταμεσής της περιόδου την πιο βασική επιλογή τού Μάρκο Σίλβα για την επίθεση της ομάδας τους, από τη στιγμή μάλιστα που θα αποχωρούσε και ο αναπληρωματικός του, Αλφρεντ Φινμπόγκασον, όπως και έγινε. Απλώς το αν ο Ιντέγε θα πάρει τελικά μεταγραφή θα το μάθουμε οριστικά το επόμενο καλοκαίρι καθώς σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις οι Κινέζοι αναμένεται να επανέλθουν με νέα πρόταση. Και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ίσως τα δεδομένα που θα καθορίσουν την απόφαση και του παίκτη αλλά και των «ερυθρόλευκων» να είναι διαφορετικά. 

«Σειρήνες» για Στραματσόνι 

Βασική επιλογή για τη διαδοχή του Εντι Ρέγια στην τεχνική ηγεσία της Αταλάντα το προσεχές καλοκαίρι αποτελεί ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι, σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport». Η έγκυρη ιταλική εφημερίδα κάνει ειδική μνεία στην ικανότητα του νεαρού Ιταλού τεχνικού να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές, σε ένα ρεπορτάζ της στο οποίο αναφέρει όλες τις πιθανές αποχωρήσεις από τους πάγκους ομάδων της Serie A με την ολοκλήρωση της σεζόν. Αλλα ιταλικά Μέσα, που αναπαράγουν τη συγκεκριμένη πληροφορία, τονίζουν ότι ίσως και ο ίδιος ο προπονητής του Παναθηναϊκού να θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του μετά το πέρασμά του από την Ελλάδα, κάτι που δεν προκύπτει πάντως από το περιβάλλον του «Στράμα». 

«Αν είχα τους βαθμούς της ΑΕΚ…» 

Ο Σαββίδης το σκέφτηκε πολύ αν πρέπει να κρατήσει ή όχι τον Τούντορ και να τον διώξει σε άλλο χρονικό σημείο για να μην κάνει… μάγκα τον Σάββα Θεοδωρίδη. Είδε, όμως, τη βαθμολογική θέση της ομάδας και τον κίνδυνο που διατρέχει να μην μπει στα πλέι οφ και τελικά το πήρε απόφαση. «Αν είχα τους βαθμούς της ΑΕΚ θα λειτουργούσα αλλιώς…» είπε. 

Σάλος

Δεν έχουν προηγούμενο οι αντιδράσεις του κόσμου του ΠΑΟΚ που εκφράζονται, κυρίως, μέσω των social media για το γεγονός ότι η απόλυση του Ιγκορ Τούντορ έγινε γνωστή από τον Σάββα Θεοδωρίδη. Κανείς δεν μπορεί να χωνέψει ότι όλη η Ελλάδα πληροφορήθηκε την απομάκρυνση του Κροάτη τεχνικού από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σε μια εποχή που ο «πόλεμος» μεταξύ των δύο συλλόγων μαίνεται. Αυτοί που τ’ ακούνε είναι οι άνθρωποι της ΠΑΕ και οι ρεπόρτερ της ομάδας.