Η αλήθεια είναι πως αν δεν είχαν αυστηροποιηθεί τόσο πολύ οι κανονισμοί κι αν δεν είχε υπάρξει η φασαρία και η καταγγελία από πλευράς Ολυμπιακού, δύσκολα θα μπορούσε να συνδέσει κάποιος το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, έτσι όπως εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε, με τιμωρία αφαίρεσης βαθμών. Η ΑΕΚ τελικά τιμωρήθηκε με βαρύ πρόστιμο, ύψους 67 χιλιάδων ευρώ. Ούτε ποινή έδρας ούτε αφαίρεση βαθμών.
Η απάντηση πρέπει να αναζητηθεί στα επίσημα τεκμήρια βάσει των οποίων είναι υποχρεωμένος να κρίνει ο δικαστής. Και κυρίως εκθέσεις αστυνομίας και μετά παρατηρητή. Κυρίως της αστυνομίας, αφού τα επεισόδια έγιναν εκτός γηπέδου.
Από αυτές λοιπόν, το ρεπορτάζ λέει πως δεν προέκυψε κάτι για επεισόδια εντός αυτού που ορίζεται «περιβάλλων χώρος» από τον πειθαρχικό κώδικα. Ούτε φθορές ούτε τραυματισμοί. Δεν υπήρξαν καν συλλήψεις. Ούτε καν ποινή τιμωρίας έδρας δεν μπορούσε να σταθεί, γιατί στις εκθέσεις αναφέρθηκαν δύο ρίψεις. Και ο νέος κανονισμός κάνει έναν περίεργο διαχωρισμό ανάμεσα στο άναμμα και το κράτημα και στη ρίψη. Οσοι λοιπόν είχαν γνώση των εκθέσεων και του κανονισμού, ήξεραν πως δεν ήταν εύκολο να τιμωρηθεί η ΑΕΚ, ούτε καν με ποινή κεκλεισμένων των θυρών.
Αγριο μπινελίκι
Πολύ βαρείς εκφράσεις άκουσε ο Βαγγέλης Γραμμένος χθες το μεσημέρι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου παραβρέθηκε σε ημερίδα για τους «στημένους αγώνες». «Ρίξατε τον Ηρακλή και μιλάτε για τα στημένα. Δεν ντρέπεστε» ήταν το μήνυμα… διανθισμένο με πολλά «γαλλικά» από περίπου 20 οπαδούς των «κυανολεύκων» που χρέωσαν στον πρόεδρο της ΕΠΟ προσωπική σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη. Ο Βαγγέλης Γραμμένος αποχώρησε από την αίθουσα μαζί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης (Monitoring Committee) της FIFΑ, Χέρμπερτ Χούμπελ, που ήταν ένας από τους ομιλητές. Αξίζει να σημειωθεί ότι με προσωπική απόφασή του ο κ. Γραμμένος είχε αρνηθεί την παροχή ανδρών της Αστυνομίας για να τον συνοδεύσουν.
Παρών-απών
Ο Γιάννης Αλαφούζος εξακολουθεί να είναι παρών-απών στον Παναθηναϊκό, κατέχοντας μεν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ, αλλά διακόπτοντας ταυτόχρονα τη χρηματοδότηση του συλλόγου.
Ο παραιτημένος ιδιοκτήτης του «τριφυλλιού», πάντως, διατήρησε τη θέση του μέλους στο νέο Δ.Σ. των «πράσινων», με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι προέβη σε αυτήν την κίνηση επειδή του το ζήτησαν τα υπόλοιπα μέλη, δίκην κατοχύρωσης των νομικών ευθυνών που αναλογεί σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. σε περίπτωση χρεοκοπίας του συλλόγου. Οπως και να έχει, η ουσία δεν αλλάζει από τη στιγμή που εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα ρευστότητας στον σύλλογο.
Νέο πλήγμα
Μετά τον Κουρμπέλη, που θα εκτίσει την ποινή της τιμωρίας του στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να υπολογίζει για τον συγκεκριμένο αγώνα και στον πιο φορμαρισμένο παίκτη του, τον Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός έκανε χθες υπέρηχο που έδειξε ότι έχει υποστεί θλάση χαμηλού βαθμού (τράβηγμα) που θα τον κρατήσει εκτός προπονήσεων για 4-5 ημέρες και κατά συνέπεια θα χάσει το ματς του Σαββάτου. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό να δηλωθεί ως τιμωρημένος, καθώς συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.
Τέλος το… φέσι
Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν εξοφληθεί όλες οι οφειλές των προηγούμενων ετών προς τους διαιτητές, κάτι που είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος. Παράλληλα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, από τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας «οι διαιτησίες θα προπληρώνονται».
Μεσίτης
Ο Γερμανός Φέλιξ Ζβάγερ ορίστηκε από την UEFA για να διευθύνει τον αυριανό αγώνα του Ολυμπιακού στη Λισαβόνα. Ο Ζβάγερ είναι μεσίτης ακινήτων στο επάγγελμα, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούν καλές αναμνήσεις από αυτόν, αφού τον είχαν συναντήσει πρόσφατα… Ο Γερμανός ρέφερι είχε παίξει στο πρώτο ματς με τη Ριέκα στο «Καραϊσκάκη, όταν οι «κόκκινοι» είχαν επικρατήσει με 2-1 χάρη στο γκολ του Ρομαό στο φινάλε της αναμέτρησης.
↳ Κάτι θα… κατάλαβε ο Μάρκο Μάριν για τη λίστα (αυτή με τη… μαύρη απόχρωση) του Γενάρη και φαίνεται ότι θα τη δώσει τη μάχη του για να αποφύγει την έξοδο. Ο Γερμανός, που διατηρεί το δεύτερο πιο ακριβό συμβόλαιο (1,2) στον Ρέντη μετά τον Εμενίκε (2), έχει ανεβάσει σημαντικά την απόδοσή του στα τελευταία παιχνίδια των «ερυθρόλευκων». Με τον Πλατανιά ήταν αυτός που έφτιαξε τα δύο γκολ στους Μποτία και Σισέ, ενώ με τον Λεβαδειακό είχε σταθερά καλή παρουσία και μάλιστα το πάλεψε μέχρι τις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Για να δούμε αν θα συνεχίσει σε αυτό το επίπεδο και θα διώξει τις «δεύτερες σκέψεις» από τους αρμόδιους της ομάδας.
Ολα καλά με Ρίβερς
Λήξη συναγερμού στον Παναθηναϊκό με την περιπέτεια του Κέι Σι Ρίβερς. Ο Αμερικανός, που αισθάνθηκε αδιαθεσία στη διάρκεια του κυριακάτικου αγώνα με την Κύμη και δεν βγήκε να παίξει στο δεύτερο ημίχρονο, κατά την επιστροφή του στην Αθήνα διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε σε λεπτομερείς εξετάσεις. Ολες βγήκαν καθαρές, κάτι που σημαίνει ότι ο παίκτης δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και θα τεθεί κανονικά στη διάθεση του Τσάβι Πασκουάλ για την αναμέτρηση της Παρασκευής με τη Ρεάλ Μ. στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα.
Θα λήξει γρήγορα
Υπάρχει θέμα με τον Τσόσιτς στην ΑΕΚ και πέρασε απαρατήρητο με όσα έγιναν γύρω από το ντέρμπι στη Λεωφόρο. Από την ΠΑΕ προσπάθησαν να το καλύψουν με τη δικαιολογία πως ο Σέρβος έμεινε έξω για να προφυλαχθεί για τη Ριέκα, επειδή προερχόταν από τραυματισμό. Ο Τσόσιτς πρώτον έχει επιστρέψει εδώ και μέρες από τον τραυματισμό του και δεύτερον, εντάξει, θες να τον προφυλάξεις, τον αφήνεις τουλάχιστον στον πάγκο. Η αλήθεια είναι πως ο Χιμένεθ πήρε μια ακατανόητη για όλους απόφαση και κυρίως ακατανόητη εντός ΑΕΚ, γιατί με τον Τσόσιτς δεν υπήρχε κανένα θέμα, πέρα από το ότι είναι από τους τρεις-τέσσερις κορυφαίους της Ενωσης ώς τώρα στη σεζόν. Πάντως μαθαίνουμε πως το θέμα θα λήξει γρήγορα…
Εκτός πλάνου
Μπορεί στο πρώτο μισό του ομίλου να πήρε θέση βασικού στις πιο δύσκολες αποστολές του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως έκτοτε δεν μπήκε ποτέ ξανά στο πλάνο του Λεμονή. Ο Σάσα Ζντιέλαρ χρησιμοποιήθηκε από τον Χάσι στο δεύτερο ημίχρονο της πρεμιέρας με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με σκοπό να σταματήσει η… κατηφόρα, όπως κι έγινε αφού από το 0-3 το ματς τελείωσε στο 2-3, ενώ στη συνέχεια ο Λεμονής τον είχε βασικό στην τριάδα του άξονα στις δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις με τη Γιουβέντους και την Μπαρτσελόνα. Στο δεύτερο ραντεβού με την παρέα του Μέσι έμεινε εκτός, όπως και τώρα, αφού ο Ελληνας τεχνικός τον άφησε έξω από την πτήση για τη Λισαβόνα. Ο Γενάρης είναι σαφές ότι θα μας φέρει την απάντηση και για το ερωτηματικό που βρίσκεται πλέον δίπλα στο όνομα (και) του Ζντιέλαρ.
Κινητικότητα
Παρότι από τον ΠΑΟΚ χθες το μεσημέρι προέκυπτε ότι τελικά δεν επρόκειτο να δει τον αγώνα απεσταλμένος ξένης ομάδας που ενδιαφέρεται για τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, οι πληροφορίες θέλουν Ελληνες ατζέντηδες που συνεργάζονται με ομάδες του εξωτερικού να έδωσαν το «παρών». Ο Λούμπος Μίχελ άλλωστε έχει καθημερινά επαφές με αρκετό κόσμο για το ενδεχόμενο πώλησης του Σέρβου και δεν κρύβει ότι μέσα στον χειμώνα περιμένει μεγάλη πρόταση για τον 27χρονο φορ.
Θα γίνει μάχη;
Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθούν παιχνίδια της προκριματικής φάσης του EURO και στην Τούμπα. Η αλήθεια είναι ότι το γήπεδο του ΠΑΟΚ δεν προγραμματίζεται να γκρεμιστεί το καλοκαίρι, αλλά στη διάρκεια της επόμενης σεζόν, επομένως μπορεί να είναι διαθέσιμο για τα πρώτα ματς της Εθνικής. Ο Βαγγέλης Γραμμένος άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο να επιλεγεί όχι μόνο το Καυτανζόγλειο, αλλά και το «Κλ. Βικελίδης», οπότε αναμένεται να ασκηθεί έντονη πίεση απ’ όλες τις πλευρές.
Στην ουσία
Στον Αρη έχουν αφήσει στην άκρη τις επικοινωνιακές κορόνες, τη δημιουργία εντυπώσεων και έχουν εστιάσει πολύ στη δική τους ομάδα. Οπως φάνηκε και με την ανατροπή στο Παγκρήτιο κόντρα στον Εργοτέλη, αυτό αποτελεί και τον πιο ασφαλή δρόμο για την άνοδο και αυτός που το πιστώνεται είναι ο Παύλος Μυροφορίδης, που έπεισε τον Θόδωρο Καρυπίδη να αλλάξει ρότα το καλοκαίρι.
Νέο μέλος
Ο Χρήστος Πλιάτσικας είναι το νέο μέλος που προστέθηκε στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά το πέρας της Γ.Σ. των μετόχων του συλλόγου. Ο κ. Πλιάτσικας είναι αναπληρωτής διοικητής και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και ο τομέας στον οποίο δραστηριοποιείται είναι το μάνατζμεντ.
Διατηρεί στενή σχέση με τον υπηρεσιακό πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Βασίλη Κωνσταντίνου, ο οποίος ζήτησε τη βοήθειά του και αυτός την αποδέχτηκε προκειμένου να βοηθήσει όπως και όσο αυτό είναι εφικτό με τις γνώσεις και την εμπειρία του.
Για τους πληγέντες
Το ποσό των 3.000 ευρώ θα καταθέσει η ΕΠΟ σε ίδρυμα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες στη μνήμη των θυμάτων της θεομηνίας στη Δυτική Αττική. Επίσης για την ενίσχυση των πληγέντων της πλημμύρας θα διαθέσει μέρος των εσόδων από το επόμενο εντός έδρας ματς της εθνικής ομάδας.
