Η Μαρία Σάκκαρη δεν μπόρεσε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και, για δεύτερη φορά φέτος –και στην καριέρα της– έχασε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε έναν τελικό Γκραν Σλαμ. Η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια δεν ήταν στη βραδιά της και αποκλείστηκε μέσα σε 83 λεπτά από την Εμα Ραντουκάνου με 2-0 σετ (6-1, 6-4). Η 18χρονη Βρετανίδα, που ξεκίνησε τη χρονιά στο Νο338 του κόσμου, έγινε το πρώτο άτομο (γυναίκα ή άνδρας) στην εποχή Οπεν που φτάνει από τα προκριματικά ενός Γκραν Σλαμ στον τελικό! Και μάλιστα, μόλις στη δεύτερη συμμετοχή της σε ένα major, μετά την πορεία της έως τον 4ο γύρο του Ουίμπλεντον πριν από δύο μήνες που την είχε ανεβάσει στο Νο150 της παγκόσμιας κατάταξης.
Μπορεί η Σάκκαρη να είναι σαφώς πιο έμπειρη από τη Ραντουκάνου, όμως η κακή μέρα φάνηκε από την αρχή. Στο πρώτο γκέιμ ήδη πρόσφερε τρία μπρέικ-πόιντ στην αντίπαλό της, η οποία τα εκμεταλλεύτηκε και μπήκε νωρίς στη θέση του οδηγού. Τα αβίαστα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο για την Ελληνίδα, που βελτιώθηκε κάπως στο δεύτερο σετ, όμως η Βρετανίδα έβαλε το ματς στον… αυτόματο πιλότο.
Η Σάκκαρη παραδέχτηκε την κακή βραδιά της: «Δεν ήμουν ο εαυτός μου στο γήπεδο. Δεν μπορούσα να βγάλω πολλά χτυπήματα, της έδωσα πολλές ευκαιρίες. Δεν την πίεσα καν με το παιχνίδι μου. Απουσίαζα από το γήπεδο. Πάλεψα στο τέλος, όμως είναι δύσκολο να ξαναμπείς στον αγώνα όταν τίποτε δεν πηγαίνει καλά, ούτε το σερβίς ούτε τα χτυπήματα από τη βασική γραμμή. Αστοχούσα πολύ. Δεν χειρίστηκα την πίεση…».
Η 26χρονη τενίστρια, όμως, δεν το βάζει κάτω: «Είμαι στενοχωρημένη που δεν μπόρεσα να φτάσω στον πρώτο μου τελικό για άλλη μια φορά. Είμαι όμως θετική, διανύω την καλύτερη σεζόν μου και πιστεύω ότι η ευκαιρία μου θα έρθει. Είμαι 26 χρόνων και προχωρώ βήμα-βήμα. Η καριέρα μου είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ. Θα αποδεχτώ αυτό που έγινε σήμερα. Μου δίνει δύναμη για να επιστρέψω στο κορτ και να προπονηθώ ακόμα περισσότερο. Ακόμα έχω πιθανότητες να ολοκληρώσω τη σεζόν εκεί που στοχεύω, ανεξάρτητα από την ήττα μου σήμερα. Πρέπει να συνεχίσω να πιστεύω στον εαυτό μου, να συνεχίσω αυτό που κάνω».
Η Σάκκαρη αναφέρθηκε στις δύο πιτσιρίκες φιναλίστ: «Είναι τεράστιο αυτό που έχει πετύχει η Ραντουκάνου. Και αυτή και η Φερνάντες είναι νέες, παίζουν χωρίς φόβο, δεν έχουν τίποτε να χάσουν εναντίον μας. Μπράβο όμως και στις δύο, διότι εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους».
Ετσι σήμερα το βράδυ (22.30 ώρα Ελλάδας), η Νέα Υόρκη θα στέψει τη νέα «βασίλισσά» της, μία τινέιτζερ. Είτε η 18χρονη Ραντουκάνου, που ήδη έχει ανεβεί 118(!) θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και με νίκη θα φιγουράρει στο Νο23, είτε η 19χρονη Καναδή Λέιλα Φερνάντες, που ξεκίνησε ως Νο73 και αν απόψε νικήσει θα εκτοξευτεί στο Νο19 του κόσμου. Για άλλη μια φορά, το γυναικείο τένις απέδειξε ότι στο λυκόφως της Σερίνα Ουίλιαμς κάθε κοπέλα τού σιρκουί έχει βάσιμες ελπίδες να ελπίζει στα μεγάλα τρόπαια.
