Η φετινή σεζόν της Formula 1 ξεκίνησε στην Αυστραλία, με τα μονοθέσια πιο μεγάλα, πιο γρήγορα, πιο επιθετικά και τη Scuderia Ferrari να επιστρέφει στις νίκες. Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ, ήταν ο θριαμβευτής του εναρκτήριου αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, στην πίστα «Απτεν Παρκ» της Μελβούρνης.
Ο Γερμανός κατάφερε να πανηγυρίσει την 43η νίκη του, αφήνοντας πίσω του τους δύο «πιλότους» της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον (ξεκίνησε από την pole position) και Βάλτερι Μπότας.
Η Mercedes ηττήθηκε στα ίσια από τη Ferrari και όλα δείχνουν πως φέτος θα έχουμε ένα πολύ καλύτερο πρωτάθλημα.
PROVISIONAL CLASSIFICATION (LAP 57/57): First blood to @ScuderiaFerrari #AusGP #F1 pic.twitter.com/i6ZYu7kmcv
— Formula 1 (@F1) 26 Μαρτίου 2017
Λιγότερες ομάδες και αγώνες
Το φετινό πρωτάθλημα αποτελείται από 20 αγώνες, έναν λιγότερο σε σχέση με πέρσι, καθώς δεν υπάρχει στο πρόγραμμα το γερμανικό γκραν πρι. Kαι οι ομάδες είναι λιγότερες, 10 τον αριθμό. Η Manor δεν βρήκε επενδυτή και ήταν υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου. Στις 27 Ιανουαρίου γράφτηκε το τέλος, όταν αποφασίστηκε η οριστική διάλυση μιας ομάδας που πρωτοεμφανίστηκε στον χώρο της Formula 1 ως Virgin το 2010, μετονομάστηκε σε Marussia το 2012 και πέρσι ως Manor τερμάτισε τελευταία.
