Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της Γαλλίας μετά την κατάκτηση του Champions League από την Παρί Σεν Ζερμέν, με τις αρχές να προχωρούν σε εκατοντάδες συλλήψεις και να καταγγέλλουν εκτεταμένα φαινόμενα βίας και βανδαλισμών.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή media, ένας 23χρονος άφησε την τελευταία του πνοή από τον τραυματισμό που του προκλήθηκε καθώς χτύπησε σε ένα οδόφραγμα με το ποδήλατό του.
Παράλληλα, σε Mονάδα Eντατικής Θεραπείας νοσηλεύεται κι ένας 17χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά από μαχαιριές που δέχθηκε σε σημείο κοντά στο Champs Elysee.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή ότι συνολικά 780 άτομα συνελήφθησαν σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων τα 480 στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού. Παράλληλα, 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, οι περισσότεροι ελαφρά.
Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Παρισιού, 277 άτομα τέθηκαν επισήμως υπό κράτηση, ανάμεσά τους και 82 ανήλικοι. Οι κατηγορίες αφορούν κυρίως επιθέσεις κατά αστυνομικών, αλλά και κλοπές, βανδαλισμούς και διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Τα σοβαρότερα επεισόδια σημειώθηκαν στη λεωφόρο Champs-Élysées και γύρω από το Parc des Princes, όπου χιλιάδες φίλαθλοι είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τον τελικό. Η αστυνομία χρειάστηκε να επέμβει πέντε φορές μέσα στη νύχτα για να αποτρέψει τον αποκλεισμό της περιφερειακής οδού του Παρισιού.

