Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στις 4 Οκτωβρίου, σε ένα εύκολο ματς Κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Γυμναστικό Λάρισας, είχε κάνει τη μοναδική φετινή του εμφάνιση με τη φανέλα με το νούμερο «7» ο Βασίλης Σπανούλης. Επτά εβδομάδες μετά, είναι έτοιμος να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και μάλιστα σε μια επικίνδυνη ευρωπαϊκή έξοδο. Οι «ερυθρόλευκοι» επισκέπτονται απόψε (21.30, NS2) την έδρα της πρωταθλήτριας Ισπανίας, της Βαλένθια (3-6), η οποία όμως δεν βρίσκεται στην καλύτερη φάση της, αφ’ ενός γιατί έχει πολλούς τραυματίες και αφ’ ετέρου γιατί προέρχεται από 5 σερί ήττες.

Οπως και να έχει, όλοι περιμένουν με ανυπομονησία να δουν σε τι κατάσταση επιστρέφει ο αρχηγός μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο γόνατο και πόσο η επανεμφάνισή του θα διαφοροποιήσει το παιχνίδι της ομάδας, η οποία πάντως τα κατάφερε μια χαρά και χωρίς αυτόν στην Ευρωλίγκα.

Στις πρώτες 9 αγωνιστικές μετράει 7 νίκες και 2 ήττες και μοιράζεται την πρωτιά με την ΤΣΣΚΑ. Ηδη ο κόουτς, Γιάννης Σφαιρόπουλος, προανήγγειλε ότι θα τον ξεκινήσει στην πεντάδα, σε μια βραδιά που θα απουσιάσει ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος τόσο καιρό έπαιζε με ένεση και τώρα ήρθε η σειρά του να ξεκουραστεί. Στην Αθήνα έμεινε επίσης και ο επίσης τραυματίας Δημήτρης Αγραβάνης.

Το άλλο μεγάλο πρόσωπο της αναμέτρησης είναι ο μπόμπερ των γηπεδούχων, Ερικ Γκριν, ο οποίος έπαιζε πέρυσι στον Ολυμπιακό, αλλά έφυγε με το παράπονο ότι ο Σφαιρόπουλος δεν του έδινε τον χώρο και τον χρόνο που χρειαζόταν για να δείξει τις αρετές του. Είναι προφανές πως θέλει να του αποδείξει ότι έκανε λάθος.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι θα κατέβουν χωρίς τους δικούς τους τραυματίες Α. Ντιό και Λ. Ουίλιαμς και ο Τσους Βινταορέτα θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή να μάθει αν θα μπορεί να υπολογίζει τον βασικό σέντερ και MVP του περσινού τίτλου, Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς, αλλά και τους Μαρτίνεθ και Αμπάλδε.

Αλλη μία νίκη της ΑΕΚ στο ΣτΕ

Αλλη μία σημαντική επιτυχία για το σχέδιο του γηπέδου της ΑΕΚ. Με την απόφαση 3089/2017 του ΣτΕ, που έγινε γνωστή χθες, απορρίφθηκε η προσφυγή που είχε γίνει κατά της νομιμότητας της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την «Αγια-Σοφιά», με το επιχείρημα πως χρειαζόταν να γίνει Στρατηγική ΜΠΕ.

Είναι η δεύτερη νίκη της ΑΕΚ σε επίπεδο ΣτΕ, έπειτα από αυτή για τον νόμο για το γήπεδο, πριν από περίπου δυόμισι χρόνια κι έχει κι αυτή πολύ μεγάλη σημασία.

Το επιχείρημα περί αναγκαιότητας Στρατηγικής ΜΠΕ συμπεριλαμβάνεται και σε άλλες νομικές κινήσεις που έχουν γίνει κατά της οικοδομικής άδειας πλέον. Και σαφώς πια περιλαμβάνεται στο νομικό «οπλοστάσιο» της ΑΕΚ για τη συνέχεια.

Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο πως σε επίπεδο ΣτΕ, μέχρι τώρα υπάρχουν δύο σημαντικές αποφάσεις υπέρ της νομιμότητας του σχεδίου της ΑΕΚ.

Οπως είναι φυσικό, υπήρχε μεγάλη ικανοποίηση χθες στην Ενωση για το αποτέλεσμα και αυτής της σοβαρής δικαστικής διαμάχης και μεγάλη αισιοδοξία και για τη συνέχεια. Την ίδια ώρα που οι εργασίες στη Νέα Φιλαδέλφεια συνεχίζονται κανονικά.

Σκέψεις και για «6άρι»

Θα πάει και σε επιλογή κόφτη ο Ολυμπιακός στην εμβόλιμη περίοδο του Γενάρη; Οι προτεραιότητες στον Ρέντη μπορεί να εντοπίζονται κυρίως στο θέμα της ενίσχυσης της επιθετικής γραμμής, όμως από τη στιγμή που θεωρείται «τελειωμένη υπόθεση» ο Σάσα Ζντιέλαρ, όπως μας το επιβεβαιώνει συνέχεια ο Λεμονής, και ο Ρομαό δείχνει σημάδια κούρασης, τότε ίσως κριθεί απαραίτητο να έρθει παίκτης και για το «6άρι», αν και ο Σιώπης έκανε προετοιμασία με τον Χάσι, αλλά γύρισε στον Πανιώνιο.

Στον άξονα βέβαια υπάρχουν, εκτός του Οτζίτζα, και οι Ζιλέ, Ταχτσίδης και Μάρτινς, όμως κανείς από αυτούς δεν είναι ο «κλασικός κόφτης», για αυτό και ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει προβλήματα στο transition.

Χιλιάδες κόσμου συνέρρευσε χθες στο γήπεδο της Σαπεκοένσε για να τιμήσει τη μνήμη των 71 νεκρών, ακριβώς έναν χρόνο μετά το αεροπορικό δυστύχημα. Η εκδήλωση ήταν λιτή, σύντομη και… σιωπηλή. Στα μάτριξ του γηπέδου εμφανίστηκαν οι φωτογραφίες όλων των θυμάτων, ενώ μέσα στον αγωνιστικό χώρο άναψαν 71 πυρσοί, όσοι και οι νεκροί της τραγωδίας. 

Αναβολή

Φτηνά τη γλίτωσε ο Παναθηναϊκός με την υπόθεση του Ράσμους Τελάντερ και τον κίνδυνο άμεσης αφαίρεσης τριών βαθμών στο πρωτάθλημα, καθώς λίγες ώρες πριν από την εκδίκαση της καταγγελίας του στην ΕΠΟ προέκυψε συμβιβασμός των δύο πλευρών και κατ’ επέκταση αναβολή για τις 13 Δεκεμβρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός δέχτηκε να πληρώσει μέχρι τη Δευτέρα το ποσό των 46 χιλ. ευρώ και μέχρι τις 20 του μηνός άλλες 46 χιλ. ευρώ. Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει εκ νέου πρόβλημα, που πιθανότατα θα είναι μη αντιμετωπίσιμο.

Το 40% της δόσης

Ο Γιάννης Αλαφούζος επέστρεψε χθες από την Κίνα όπου βρισκόταν για επαγγελματικούς λόγους και τα μέλη του Δ.Σ. περιμένουν την επίσημη απάντησή του για το εάν θα συνεισφέρει με κάποιο ποσό στη δόση συμβολαίων.

Στενοί συνεργάτες του πάντως έλεγαν χθες ότι ο Αλαφούζος έχει αποφασίσει να βάλει 300 χιλ. ευρώ και μαζί με κάποιες προεισπράξεις μελλοντικών εσόδων, ύψους 200 χιλ. ευρώ, θα προσεγγιστεί το ποσό των 500 χιλ. ευρώ. Ητοι το 40% των 1,3 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο σύνολο της δόσης, το οποίο με εισήγηση του Ουζουνίδη θα μοιραστεί αναλογικά σε όλους τους παίκτες.

Αρχηγοί

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε πραγματοποιήθηκε συνάντηση του άτυπου τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού, Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου, με τους αρχηγούς της ομάδας (Κουρμπέλης, Μολίνς, Βιγιαφάνιες και Μολέδο), οι οποίοι έδειξαν διατεθειμένοι να βοηθήσουν τον σύλλογο στην υπάρχουσα καταθλιπτική συγκυρία, αφού προηγουμένως μεταφέρουν στα αποδυτήρια τις εξελίξεις.

Σήμερα μάλιστα προβλέπεται να μεταβεί στο Κορωπί και ο οικονομικός διευθυντής, Αγησίλαος Τουμαζάτος, για να εξηγήσει επισήμως στους παίκτες την κατάσταση και να αναλύσει την πρόταση της διοίκησης.

Δεν έγινε κουβέντα

Από την ΑΕΚ διαψεύστηκε επίσημα χθες κάθε ενδιαφέρον για την περίπτωση του Νίκλας Χουλτ του Παναθηναϊκού, ενώ ο Νίκος Λυμπερόπουλος ήταν τόσο έντονα ενοχλημένος από τα δημοσιεύματα για προφορική συμφωνία, που ήθελε να κάνει και προσωπική δήλωση για το θέμα!

Η αλήθεια είναι πως είναι άλλο να έρχονται οι μάνατζερ και να σου προτείνουν τον παίκτη ως μελλοντικά ελεύθερο κι άλλο να παρουσιάζεται πως έχεις μπει στην κουβέντα. Στην ΑΕΚ δεν μπήκαν στην κουβέντα ποτέ. Οπως έγινε και με τον Βιγιαφάνες, που επίσης τους έχει προταθεί ως… μελλοντικά ελεύθερος.

Η «έκπληξη» με Βιάνα

Από τους στόπερ που έχει παραχωρήσει ο Ολυμπιακός στο εξωτερικό, αυτός που μπορεί να κάνει την έκπληξη είναι ο Μπρούνο Βιάνα. Πέρα από τον Ρισβάνη, που αγωνίζεται στον Ατρόμητο, στους «ερυθρόλευκους» ανήκουν και οι Λαΐφης – Γούτας που παίζουν στο Βέλγιο, όμως ο Βραζιλιάνος τα πάει καλά με την Μπράνγκα και οι αρμόδιοι του Ολυμπιακού που τον παρακολουθούν έχουν καταγράψει την πρόοδό του στην ατζέντα τους.

Ο Βιάνα θα διεκδικήσει τις πιθανότητές του, ενώ να σημειωθεί ότι οι «κόκκινοι» διατηρούν ενδιαφέρον και για τον Μαυροπάνο του ΠΑΣ, για τον οποίο έχουν σχηματίσει καλή άποψη.

Εδώ υπάρχει και το «ιστορικό» με τον Κούτρη που ήρθε το προηγούμενο καλοκαίρι και μπήκε αμέσως στην ομάδα, συνεπώς είναι κι αυτό ένα στοιχείο που συνηγορεί για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη μεταγραφή.

Αγγιξε το ρεκόρ

Για λίγες μόνο μέρες διαφορά στην ηλικία, ο Γιώργος Βρακάς δεν έγινε ο νεότερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο πιτσιρικάς από τα Γιάννινα αγωνίστηκε χθες κόντρα στον Αιγινιακό σε ηλικία 16 ετών, 7 μηνών και 1 ημέρας.

Ομως, υπάρχει ο Απόστολος Τσουρέλας που σε ηλικία 16 ετών, 6 μηνών και 21 ημερών είχε αγωνιστεί στην αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας στις 7 Φεβρουαρίου 1980.

Στον πάγκο

Ισως και να ‘παιξε ρόλο η πολύ σκληρή ανακοίνωση των οργανωμένων της θύρας 4 για το πρόσωπό του, αλλά χθες ο Ραζβάν Λουτσέσκου σηκώθηκε ελάχιστες φορές από τον πάγκο του για να δώσει οδηγίες.

Τον ρόλο του κόουτς είχε ο Ιταλός βοηθός του Ρουμάνου τεχνικού, Ντιέγκο Λόνγκο.

Πείθει

Στον Αρη υπάρχει πικρία για τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε η πρόκριση στο Κυπέλλο, όμως παράλληλα υπάρχει και ικανοποίηση για την εικόνα της ομάδας, καθώς τη θεωρούν ως ακόμη ένα πειστήριο ότι βαδίζει σε καλό δρόμο για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

109!

Χθες το πρωί ο Ηρακλής βίωσε μια ξεχωριστή μέρα, καθώς με αθλητικές εκδηλώσεις στο Καυτανζόγλειο, στις οποίες συμμετείχαν όλα τα τμήματα του συλλόγου, και με ανοιχτή συνέλευση στη συνέχεια γιορτάστηκαν τα γενέθλια για τη συμπλήρωση 109 χρόνων ζωής του συλλόγου.