Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, μια ταινία έγινε καθολικά προσβάσιμη. Η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη προβλήθηκε την Κυριακή στις «Νύχτες Πρεμιέρας» με ειδική ακουστική για θεατές με προβλήματα όρασης και με υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους. Ηταν από τις ωραιότερες προβολές για τον σκηνοθέτη και την Ιωάννα Καρυστιάνη, που τους πλησίασαν δεκάδες άνθρωποι για να τους σφίξουν το χέρι. Μαζί τους ο καλλιτεχνικός διευθυντής Ορέστης Ανδρεαδάκης, που έχει ανοίξει τις πόρτες του φεστιβάλ με δωρεάν είσοδο για τους θεατές με αναπηρία ενώ το πρόγραμμα τυπώθηκε φέτος σε γραφή Μπράιγ.

«Ελευθερία Σαπουντζή»

Στις νέες και ταλαντούχες ηθοποιούς Αλεξάνδρα Αϊδίνη και Λένα Δροσάκη απονεμήθηκε χθες βράδυ το βραβείο «Ελευθερία Σαπουντζή», που δίνεται για όγδοη χρονιά στη μνήμη της πρόωρα χαμένης σκηνοθέτιδος. Η επιτροπή (Αντώνης Αντύπας, Ράνια Οικονομίδου, Δηώ Καγγελάρη, Γιάννης Καλαβριανός, Γιώργος Δεπάστας) τις διάλεξε ομόφωνα «για τη μέχρι τώρα έντονη πορεία τους στο θέατρο, το ήθος τους και τις φετινές λαμπερές παρουσίες τους στη σκηνή».

Στη Νέα Υόρκη

Τα διεθνή πρακτορεία προτιμούν να στέλνουν φωτογραφίες με ωραίες κυρίες, έτσι έχουμε να χαζεύουμε την Αριάν Λαμπέντ και τη Ρέιτσελ Γουάιζ, που βρέθηκαν την Κυριακή στην επίσημη προβολή του «Αστακού» του Γιώργου Λάνθιμου στο New York Film Festival. Στο μεταξύ, η πολυαναμενόμενη ταινία απέκτησε τρέιλερ με ελληνικούς υπότιτλους (https://youtu.be/2OKDIzrgbGo) και ημερομηνία εξόδου στις ελληνικές αίθουσες: 22 Οκτωβρίου από Feelgood Entertainment.