ΕΛΒΕΤΙΑ-ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ 2-2
Πέτυχαν τον στόχο τους που ήταν η πρόκριση, χωρίς να γνωρίσουν την ήττα οι Ελβετοί. Η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς ήρθε ισόπαλη με σκορ 2-2 κόντρα στην Κόστα Ρίκα που αποχαιρέτησε με έναν βαθμό τη διοργάνωση. Πλέον, οι Ελβετοί ετοιμάζονται για τη μεγάλη μάχη με τους Σουηδούς.
Οι Κοσταρικανοί μπήκαν φουριόζοι στον αγώνα κι αφού ο Ζόμερ είπε δύο φορές «όχι» (σουτ του Κάμπελ και κεγφαλιές του Μπόργκες) στο 6′, ήρθε ο Κολίντρες στο 10′ να σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι. Αφού πέρασαν το δύσκολο διάστημα, οι Ελβετοί κατάφεραν να προηγηθούν με γκολ του Τζεμαϊλί στο 31′ (σουτ στην κίνηση μετά από υπέροχο γύρισμα του Τζεμαϊλί).
Match #42 | #SUI 2-2 #CRC #SUICRC pic.twitter.com/HXNO4zTWaA
— FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) 27 Ιουνίου 2018
Οι Κοσταρικανοί δεν σταμάτησαν να ψάχνουν το πρώτο γκολ στο Μουντιάλ και τελικά το κατάφεραν στο 54′ με κεφαλιά του Γουάστον μετά από κόρνερ του Κάμπελ και αφού πρώτα είχε χάσει καλές ευκαιρίες με Κάμπελ και Κολίντρες.
Οι Ελβετοί έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Ντρμιτς στο 78′ (σημάδεψε το δοκάρι). Δέκα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης το πέτυχε με υπέροχο πλασέ μετά από σέντρα του Ζακάρια.
#goaaaaal για την Ελβετία ο Josip Drmic και…
Ελβετία – ΚόσταΡίκα 2-1 ( #ΕΡΤ2 )
…και δεν τελειώσαμε με το ματς αυτό!@FIFAWorldCup
Μπες στο παιχνίδι, μπες στο https://t.co/fgacAdhlQd #WorldCup2018#ERTWorldCup2018a #ERT_VR#SUI #CRC #SUICRC pic.twitter.com/DBmOT3NVTp
— ΕΡΤ Α.Ε. (@ERTsocial) 27 Ιουνίου 2018
Οι Κοσταρικανοί, όμως, αποχαιρέτησαν με βαθμό το Μουντιάλ καθώς ο Κάμπελ πήρε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Ζακάρια. Το εκτέλεσε ο Ρουίς, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην πλάτ η και το κεφάλι του Ζόμερ και κατέληξε στα δίχτυα για να διαμορφωθεί το τελικό 2-2.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ελβετία (Β. Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λίχτστάινερ, Ακάντζι, Σχαρ, Ροντρίγκεθ, Τζάκα, Μπεράμι (60′ Ζακάρια), Τζεμαΐλι, Σακίρι (81′ Λανγκ), Εμπολό, Γκαβράνοβιτς (69′ Ντρίμιτς).
Κόστα Ρίκα (Ο. Ραμίρες): Νάβας, Ακόστα, Γκονσάλες, Οβιέδο, Γκαμπόα (93′ Σμιθ), Γουάστον, Μπόργκες, Κολίντρες (81΄’ Γουάλας), Ρουίς, Γκούζμαν (91′ Αζοφέιφα), Κάμπελ.
