Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα πρέπει να περιμένουμε για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το σύνολο των τουριστών που ήρθαν στην χώρα φέτος αλλά και τα έσοδα που (αν) τελικά θα σημειώσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις. Παρ’όλα αυτά, λόγο και της συνεχιζόμενης αυξητικής ροής κρατήσεων μέχρι και τον Νοέμβριο στις περισσότερες τουριστικές περιοχές, η αύξηση του αριθμού τουριστών σε σχέση με πέρυσι θεωρείται δεδομένη, καθώς θα φτάσουν τα 27,5 εκατομμύρια.

Στις πρώτες θέσεις των περιοχών της Ελλάδας η Κρήτη, με αύξηση 11,3% στις αεροπορικές αφίξεις για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Εκπτώσεις και ειδικά πακέτα τουριστικών επιχειρήσεων αποτέλεσαν λόγο έλξης των τουριστών και βοήθησαν στην άνοδο των αφίξεων. Ωστόσο, η αύξηση των αφίξεων δεν αντικατοπτρίστηκε στα έσοδα αυτών των επιχειρήσεων. Η υπερφορολόγηση αλλά και οι μειωμένες τιμές, θα οδηγήσουν πολλές εξ αυτών, τελικά σε ζημιές.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία έδωσε τα τελικά αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2016 στην δημοσιότητα, φέρεται να επανεξετάζει τα φετινά στοιχεία, όσον αφορά το σκέλος των εσόδων, καθώς έχουν εντοπιστεί σημαντικές αποκλίσεις με τα αντίστοιχα επίσημα στοιχεία άλλων χωρών.