Τρεις ομάδες παραγωγών, ο Α.Σ. «Ανατολή», ο Α.Σ. «Κάμιρος» και ο Α.Σ. «Νότος», σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας, απέστειλαν με μεταφορική εταιρεία 5.000 κιλά φρέσκα κηπευτικά από τον κάμπο της Ιεράπετρας, τα οποία θα παραλάβουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ελασσόνας, και στη συνέχεια θα τα διανείμουν στις σεισμόπληκτες οικογένειες που βρίσκονται σε σκηνές και πρόχειρα καταλύματα.
Πρωτοβουλίες για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμοπαθείς της Ελασσόνας έχει αναλάβει και το Περιφερειακό Τμήμα Ιεράπετρας του ΕΕΣ.

Όπως επισημαίνουν οι παραγωγοί, τα σάπια και υποβαθμισμένα προϊόντα, δεν δωρίζονται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που ίσως να τα έχουν ανάγκη, αλλά οι διοικήσεις των ομάδων παραγωγών και των αγροτικών συνεταιρισμών, κρίνουν ότι δεν είναι σωστό να κάνουν κοινωνικές προσφορές άχρηστων κηπευτικών.

«Οι αγρότες, παραγωγοί κηπευτικών της Ιεράπετρας, δηλώνουν πάντοτε παρόντες, όπου χρειαστεί και σε όποια περιοχή η κοινωνική ομάδα βρεθεί σε αδυναμία από θεομηνίες η άλλα καταστροφικά φαινόμενα», σημειώνουν οι αγρότες.
