Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, οι Αμερικανοί δεν είναι ειρηνοποίοι «αλλά οι πραγματικοί εμπρηστές του πολέμου που δρουν για τα δικά τους συμφέροντα και τροφοδοτούν τους ανταγωνισμούς με στόχο να ελέγξουν την περιοχή».
Σύμφωνα την πρωτοβουλία Αντίστασης, ο ελληνικός λαός «δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την μετατροπή της χώρας σε αμερικανονατοικό ορμητήριο καθώς οι βάσεις και τα πλοία των ιμπεριαλιστών δε διασφαλίζουν την ειρήνη αλλά μας μπλέκουν όλο και περισσότερο στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το θηριώδες ελικοπτεροφόρο USS Hershel «Woody» Williams που έδεσε στη βάση της Σούδας σηματοδοτεί την ενίσχυση της παρουσίας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Φανερώνει επίσης την ολοένα και μεγαλύτερη σημασία της βάσης της Σούδας σαν κέντρο εφόρμησης και παρέμβασης των φονιάδων των λαών στη περιοχή.
Την ίδια στιγμή που ο επικίνδυνος αντιδραστικός ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός βρίσκεται στη κόψη του ξυραφιού και απειλεί τους λαούς με πολεμικά σφαγεία,η ενίσχυση των ΗΠΑ με πολεμικά πλοία κάθε άλλο παρά μπορεί να καθυσυχάζει το λαόκαι τη νεολαία .
Οι ιμπεριαλιστές δεν είναι ειρηνοποίοι αλλά οι πραγματικοί εμπρηστές του πολέμου. Δρουν για τα δικά τους συμφέροντα,τροφοδοτούν τους ανταγωνισμούς με στόχο να ελέγξουν την περιοχή και δε διστάζουν να μακελεύουν τους λαούς. Αλλώστε τις ”ειρηνευτικές παρεμβάσεις” και το ”σταθεροποιητικό έργο” των ΗΠΑ τα γνωρίζουν από πρώτο χέρι οι λαοί της Λιβύης, της Συρίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ.
Η αστική τάξη παραχωρεί γη, αέρα και νερό στους φονιάδες των λαών ευελπιστώντας να κερδίσει την εύνοια τους στον αντιδραστικό ανταγωνισμό της με την Τουρκία.
Ο λαός όμως δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την μετατροπή της χώρας σε αμερικανονατοικό ορμητήριο. Οι βάσεις και τα πλοία των ιμπεριαλιστών δε διασφαλίζουν την ειρήνη αλλά μας μπλέκουν όλο και περισσότερο στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ.Η πολιτική της εξάρτησης και των τυχοδιωκτισμών πρέπει να μας βρει απέναντι.
Οι κίνδυνοι για τους λαούς Ελλάδας και Τουρκίας μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα. Για την αποτροπή ενός άδικου πολέμου,μόνος δρόμος είναι το δυνάμωμα της πάλης τους απέναντι στους ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους λακέδες τους».
