Αν και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών αποφάσισε να παραμείνει ελεύθερος ο προπονητής παιδεραστής ο οποίος είχε καταδικαστεί για 36 περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων, τον οριστικό λόγο για την ελευθερία του Ρεθυμνιώτη καταδικασθέντα και προσφάτως αποφυλακισθέντα κατηγορούμενου το έχει ένα άλλο δικαστικό Συμβούλιο, αυτό που θα εξετάσει την έφεση της εισαγγελέως κατά του βουλεύματος αποφυλάκισής του.
Ειδικότερα, ο 55χρονος που συνελήφθη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν παραβίασε τελικά όπως έκριναν οι δικαστές τον όρου που του είχαν επιβληθεί για την αντικατάσταση της κράτησής του.
Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως ο αποφυλακισθείς δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί κατά την αποφυλάκισή του στις 22 Απριλίου 2020 και συνεπώς κατέληξε πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιστροφή του στις φυλακές.
Το δικαστικό συμβούλιο δεν υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως Γρεβενών, η οποία είχε εισηγηθεί την επιστροφή του στις φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, που είναι τα 7 χρόνια, 10 μήνες και 25 ημέρες.
Ωστόσο, ο εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Μακεδονίας έχει ήδη ασκήσει έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο ο γυμναστής είχε αφεθεί ελεύθερος. Σε λίγες μέρες αναμένεται να συγκληθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να κρίνει την έφεση κατά του βουλεύματος.
